Hopp til innhold

Politiet undersøker ny bil på Rena etter Ringerike-drapet

Politiet fortsetter med grundige undersøkelser av et område på Rena etter at en mann (28) ble pågrepet i går. En ny bil undersøkes i dag.

Politiet undersøker bil.

LYS OG HANSKER: Kriminalteknikerne fra politiet åpnet også motorrommet til bilen under undersøkelsene.

Foto: Lars Erik Skrefsrud

Politiet pågrep og siktet en mann på Rena klokken 11.09 torsdag. Han er siktet for drapet på Jonas Aarseth Henriksen (30) 17. august.

Et bilbergingsfirma tok samtidig med seg en bil som skal undersøkes etter pågripelsen. Politiet opplyste til NRK torsdag at flere biler var fraktet bort.

Fredag ble en bil uten skilter undersøkt.

Et stort områder ble sperret av ved den landlige tomten på Rena etter pågripelsen, og fredag gjøres det flere undersøkelser på eiendommen. Mye av tiden brukte politiet på enda en bil.

Tre tjenestemenn fra politiet og en kriminalsøkshund undersøkte bilen. Hunden og en kriminaltekniker var også inni bilen, som ser ut til å være avskiltet.

En av betjentene tok seg også inn i bagasjerommet og brukte mye tid på passasjerdøren foran. Politiet brukte også mye tid på et av hjulene.

Politiet undersøker bil.

HJULSPOR? Med kamera og utstyr brukte de hvitkledde krimteknikerne tid på høyre dekk bak.

Foto: Lars Erik Skrefsrud

Kartlegger biler

Politiadvokat Tine Henriksen ønsker ikke å kommentere undersøkelsene i bilene utover at det er gjort beslag i en bil.

– Dere har også gjort undersøkelser i en annen bil. Hva er dere interessert i å finne?

– Jeg kan ikke gå i detalj på det. Av hensyn til etterforskningen mener vi det er viktig å være varsomme med hvilke bevis vi har sikret og helt konkret hvilke etterforskningsskritt vi gjør, sier Henriksen.

Hun vil ikke kommentere om politiet vet om det er brukt en bil til og fra åstedet. Hun sier også at det er «helt sentralt å kartlegge hvilken bil eller biler som er brukt».

Politiet har lenge spurt seg hvordan den eller de som drepte 30-åringen kom seg til og fra åstedet. Også denne uken har politiadvokat Tine Henriksen sagt at de jobber ut fra flere hypoteser.

Nekter befatning med drapet

Mannen som er pågrepet og siktet for drapet nekter straffskyld. Han vil heller ikke forklare seg for politiet. Politiet har begjært mannen varetektsfengslet i fire uker, og en kjennelse er ventet i løpet av fredag ettermiddag.

Etter det NRK vet, har ikke mannen førerkort for bil. Det er heller ingen biler registrert på ham. Han er tidligere dømt en rekke ganger. Han er også dømt for å ha stjålet biler.

Politiet undersøker bil.

DØRUNDERSØKELSE: En av krimteknikerne var inni bilen for å undersøke passasjerdøren foran, som også ble tatt bilder av.

Foto: Lars Erik Skrefsrud

– Han er klar på at det ikke har noe med drapet å gjøre og erkjenner ikke straffskyld, sier forsvarer Ellen Tvedten Jorem i Elden Advokatfirma AS.

– Hvorfor ønsker han ikke å la seg avhøre?

Ellen Tvedten Jorem

FORSVARER: Ellen Tvedten Jorem forsvarer siktede sammen med advokat Thomas Randby.

Foto: Henning Rønhovde / NRK

– På bakgrunn av tidligere erfaring som han har med politiet og pågripelsen i denne saken, så har han uttrykt overfor Randby og meg at han ikke har tilliten til politiet. Så i samråd med meg og advokat Randby har han besluttet å benytte av sein rett til ikke å forklare seg, sier forsvareren.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger