Hopp til innhold

Politiet setter inn ekstra ressurser i Oslo-bydel

Politiet mener at områder i Groruddalen i Oslo har blitt for farlig for Natteravnene. Nå setter de inn ekstra ressurser.

Skyting på Vestli i Oslo ingen truffet,

SKYTING: Politiet rykket ut til Vestli i Groruddalen lørdag kveld etter meldinger om skyting og bråk mellom ungdommer.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

John Roger Lund, sjef for politiets Enhet Øst, sier at de vil sette inn mer uniformert politi i områdene rundt Vestli og Stovner i Groruddalen i Oslo.

– Vi styrker umiddelbart innsatsen med mer uniformert politi, og vi har satt opp en mobil politipost allerede. Fra og med neste uke vil det være fast mannskap i områdene, sier Lund til NRK.

Justisminister Tor Mikkel Wara tallfester overfor Aftenposten de ekstra ressursene til 30 nye politifolk.

Bakgrunnen for dette er flere hendelser i området den siste tiden. Som følge av hendelsene har politiet også bedt Natteravnene om å ikke patruljere i området inntil videre, skriver VG.

For farlig

Fredag i forrige uke opplevde de frivillige i Natteravnene at en gruppe på om lag 20 ungdommer kastet stein etter dem, opplyser Lund til NRK.

– De var på vei ut av pauserommet sitt og ble overrasket av en gruppe ungdommer som kastet stein og ropte ukvemsord etter dem, sier Lund.

Dagen etter, lørdag 21. april, skjedde det samme.

John Roger Lund

Politiinspektør John Roger Lund.

Foto: Elin Martinsen / NRK

– Denne gangen var det 6–7 ungdommer som sto bak ugjerningen, sier han.

Lund sier at Natteravnene på Stovner og Vestli har gjort en fenomenal innsats, og at frafallet av dem inntil videre vil bety mye for nærområdet.

– De er der for å skape tillit og hygge i nærområdet. Når det skjer ting som dette, så er vi nødt til å gå inn og se om det er trygt å være der. Vi utarbeider en ny trusselvurdering for å se når de kan starte opp igjen, sier Lund.

I tillegg til hendelsen mot Natteravnene, sier Lund at det i løpet av det siste året har vært flere eksempler av steinkasting mot vektere og politi i det samme området.

Vil starte opp igjen

Lars Norbom, generalsekretær i Natteravnene, sier til NRK at de kom til en felles forståelse med politiet om å innstille patruljeringen i bydelen inntil videre.

Ifølge generalsekretæren er dette første gangen at Natteravnene har blitt anmodet om å ta en pause.

Han understreker at det fortsatt er trygt å være natteravn.

– Nå avventer vi til politiet har kartlagt trusselbildet. Aktiviteten vil bli startet opp igjen etter en ny gjennomgang, sier Norbom.

Skyteepisode

Lørdag kveld rykket politiet i Oslo ut etter melding om en skyteepisode på Vestli. I området fant politiet en tomhylse, men det har ikke kommet meldinger om personskader.

Ifølge vitner startet det hele med at en rekke maskerte ungdommer angrep en eller to personer på Vestli torg.

Det ene offeret skal da ha løpt inn på en pizzarestaurant for å søke tilflukt. Det var også der det ble avfyrt minst ett skudd. Ingen er pågrepet i saken.

Natt til søndag hadde politiet også utrykning til Stovner i Oslo etter melding om smell eller skudd i nærområdet. Ingen er funnet skadd.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger