Hopp til innhold

Holmenkollen: 19 personer har fått hjelp av Røde Kors

Stup fulle og tynnkledde ungdommer måtte hjelpes ut av skogen etter å ha festet i Holmenkollen siden i dag morges. Politiet oppfordret foreldre til å sjekke tilstanden på egne barn.

Ansamling av mennesker i området rundt skiløypene i Holmenkollen.

FULL FEST: Mange har trosset virus-advarsler og tatt turen til Holmenkollen i formiddag. NRK understreker at personene på bildet ikke trenger å være blant de overstadig berusede politiet sikter til.

Foto: Nadir Alam / NRK

– Det har egentlig gått i ett fra klokka 10 i dag da førstemann ble båret ut av skogen, 15-16 år gammel. Det har vært flere sånne, det var et tosifret antall i sted, sier innsatsleder Arve Røtterud i Oslo politidistrikt til NRK.

Han sier mye av innsatsen i løpet av dagen har vært rettet mot en gruppe unge mennesker der mange var tynnkledde og samtidig svært berusede.

– Det har vært mye slagsmål, og jeg får stadig på øret at det er nye steder. Så det er et litt spesielt fokusområde i år, det har gått veldig fint ellers i skogen, sier innsatslederen.

Politiet anslår at det har vært mellom 4-5000 mennesker langs løypene i dag – langt færre enn det pleier å være på en «vanlig» Kollen-lørdag. Fra politiloggen får NRK opplyst følgende:

  • En person er pågrepet for kroppsskade etter å ha knekt nesa på en annen person i forbindelse med slåssing.
  • To personer er kjørt i arresten etter at de ikke etterkom pålegg om bortvisning.
  • Omtrent 20 personer er bortvist fra området. Av disse var kun en person eldre enn 17 år.
Feststemt publikum langs løypa i Holmenkollen

Feststemt publikum langs løypa i Holmenkollen

19 personer fikk hjelp av Røde Kors

På Twitter oppfordret politiet foreldre til å sjekke tilstanden til barna sine og eventuelt komme og hente dem.

Laster Twitter-innhold

Vaktleder i Røde Kors, Anders Oustorp, sier de har om lag 40 mannskaper ute i løypeområdet, og at de har samarbeidet med nødetatene.

Anders Oustorp er vaktleder i Røde Kors. Bildet er tatt ifm Holmenkolldagene i 2020.

FORBEREDT: Vaktleder Anders Oustorp i Røde Kors sier hjelpekorpset kunne tatt hånd om enda flere personer dersom det hadde blitt nødvendig.

Foto: Andreas de Brito Jonassen / NRK

– Vi har dessverre måttet ta hånd om en del mindreårige som har vært overstadig berusa, sa Oustorp til NRK i formiddag.

Flere ungdommer har ligget nærmest bevisstløse på bakken og har blitt hentet ut med firehjulinger. Totalt 19 personer har fått hjelp i Røde Kors' telt i området.

– Det er jo en utfordring å få dem ut når de ligger ute i en skiløype. Da har vi utstyret og menneskene som må prøve å få dem opp til vårt telt. Der kan de eventuelt bli viderebehandlet og hentet av sine foreldre eller kjørt til legevakten, sier Oustorp.

– Færre en fryktet

Oustorp forteller at det tross alt har gått ganske greit ganske greit for Røde Kors' del så langt.

– Vi synes det er færre en fryktet. Vi var klare for å ta hånd om flere, vi! Men det er jo litt trist at de ikke overholder de rådene som er blitt gitt med tanke på smittefare.

– Tror du det er noe smittefare her i dag?

– Nei, men jeg er jo enig i det de sier om berusa mennesker og deres forhold til smittefare, altså at den er noe nedsatt når man er så berusa som man er, sier Oustorp.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger