Hopp til innhold

Holmenkollen: 19 personer har fått hjelp av Røde Kors

Stup fulle og tynnkledde ungdommer måtte hjelpes ut av skogen etter å ha festet i Holmenkollen siden i dag morges. Politiet oppfordret foreldre til å sjekke tilstanden på egne barn.

Ansamling av mennesker i området rundt skiløypene i Holmenkollen.

FULL FEST: Mange har trosset virus-advarsler og tatt turen til Holmenkollen i formiddag. NRK understreker at personene på bildet ikke trenger å være blant de overstadig berusede politiet sikter til.

Foto: Nadir Alam / NRK

– Det har egentlig gått i ett fra klokka 10 i dag da førstemann ble båret ut av skogen, 15-16 år gammel. Det har vært flere sånne, det var et tosifret antall i sted, sier innsatsleder Arve Røtterud i Oslo politidistrikt til NRK.

Han sier mye av innsatsen i løpet av dagen har vært rettet mot en gruppe unge mennesker der mange var tynnkledde og samtidig svært berusede.

– Det har vært mye slagsmål, og jeg får stadig på øret at det er nye steder. Så det er et litt spesielt fokusområde i år, det har gått veldig fint ellers i skogen, sier innsatslederen.

Politiet anslår at det har vært mellom 4-5000 mennesker langs løypene i dag – langt færre enn det pleier å være på en «vanlig» Kollen-lørdag. Fra politiloggen får NRK opplyst følgende:

  • En person er pågrepet for kroppsskade etter å ha knekt nesa på en annen person i forbindelse med slåssing.
  • To personer er kjørt i arresten etter at de ikke etterkom pålegg om bortvisning.
  • Omtrent 20 personer er bortvist fra området. Av disse var kun en person eldre enn 17 år.
Feststemt publikum langs løypa i Holmenkollen

Feststemt publikum langs løypa i Holmenkollen

19 personer fikk hjelp av Røde Kors

På Twitter oppfordret politiet foreldre til å sjekke tilstanden til barna sine og eventuelt komme og hente dem.

Laster Twitter-innhold

Vaktleder i Røde Kors, Anders Oustorp, sier de har om lag 40 mannskaper ute i løypeområdet, og at de har samarbeidet med nødetatene.

Anders Oustorp er vaktleder i Røde Kors. Bildet er tatt ifm Holmenkolldagene i 2020.

FORBEREDT: Vaktleder Anders Oustorp i Røde Kors sier hjelpekorpset kunne tatt hånd om enda flere personer dersom det hadde blitt nødvendig.

Foto: Andreas de Brito Jonassen / NRK

– Vi har dessverre måttet ta hånd om en del mindreårige som har vært overstadig berusa, sa Oustorp til NRK i formiddag.

Flere ungdommer har ligget nærmest bevisstløse på bakken og har blitt hentet ut med firehjulinger. Totalt 19 personer har fått hjelp i Røde Kors' telt i området.

– Det er jo en utfordring å få dem ut når de ligger ute i en skiløype. Da har vi utstyret og menneskene som må prøve å få dem opp til vårt telt. Der kan de eventuelt bli viderebehandlet og hentet av sine foreldre eller kjørt til legevakten, sier Oustorp.

– Færre en fryktet

Oustorp forteller at det tross alt har gått ganske greit ganske greit for Røde Kors' del så langt.

– Vi synes det er færre en fryktet. Vi var klare for å ta hånd om flere, vi! Men det er jo litt trist at de ikke overholder de rådene som er blitt gitt med tanke på smittefare.

– Tror du det er noe smittefare her i dag?

– Nei, men jeg er jo enig i det de sier om berusa mennesker og deres forhold til smittefare, altså at den er noe nedsatt når man er så berusa som man er, sier Oustorp.

AKTUELT NÅ