NRK Meny
Normal

Politiet om arrestasjonen: – Det ble tatt raske beslutninger og siktede ble pågrepet

Etter flere uker med ukjent gjerningsperson, gikk Oslo-politiet til aksjon mot den siktede 24-åringen i går ettermiddag. Politiinspektør Grete Lien Metlid sier det ble tatt raske beslutninger.

Grete Lien Metlid

Til NRK sier politiinspektør Grete Lien Metlid at de mener Galina Sandeva ble drept på Bispekaia, og at «den siktede har knyttet seg til drapet og hendelsen».

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Tidligere i dag kunne NRK fortelle at den siktede 24-åringen ble pågrepet på arbeidsplassen sin sent mandag ettermiddag. Arbeidsplassen ligger bare noen hundre meter unna stedet der Galina Sandeva (28) ble funnet drept.

– Når kom den siktede i politiets søkelys?

– Det jeg kan si er at han ble pågrepet og siktet først i går. Vi har hatt en lang etterforsking med ukjent gjerningsperson. Det har vært status, sier Metlid til NRK.

– Gikk politiet til aksjon umiddelbart?

– Når vi fant ut at vi hadde skjellig grunn til mistanke, ble det tatt raske beslutninger og siktede ble pågrepet, sier hun.

Sivilkledde politifolk oppsøkte den siktede på kveldsvakt. Pågripelsen skjedde sent i går ettermiddag.

– Den siktede har knyttet seg til drapet

Grete Lien Metlid leder Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt. Hun er ansvarlig for etterforskingen av drapssaken. Til NRK sier Metlid at de mener Galina Sandeva ble drept på Bispekaia, og at «den siktede har knyttet seg til drapet og hendelsen».

– Går denne saken nå mot en oppklaring?

– Ja, det gjør den. Men det er fortsatt flere spørsmål vi ikke har svar på. Vi har mange oppgaver som gjenstår. Det har vært en veldig viktig utvikling i saken det siste døgnet, sier Metlid.

Politiet har vært på jakt etter Sandevas mobiltelefon. Det ble funnet sent mandag kveld – like i nærheten av bostedet til den siktede. 24-åringen var selv med politiet ut etter de tre timer lange avhøret mandag kveld.

– Den siktede var med ut etter avhør i går og påviste mobilen i nærheten av bopelen sin. Han har også påvist andre gjenstander, sier Metlid til NRK.

Politiet i Oslo fant i natt en mobiltelefon like ved boligen til den 24 år gamle mannen som er siktet for drapet på 28 år gamle Galina Sandeva. Det skriver VG. Telefonen ble plukket opp under en rist bare 100 meter fra leiligheten til den siktede

Politiet var mandag kveld på stedet der den siktede 24-åringen bor. De tok flere beslag i leiligheten.

– Møtte kvinnen i Kongens gate

Galina Sandeva ble funnet drept 17. desember. Politiet mener drapet skjedde 16. desember. Metlid har tidligere omtalt drapet som brutalt.

– Møtte den siktede Galina den 16. desember i fjor?

– Vi har ingen andre opplysninger enn at relasjonen mellom de to oppstod denne kvelden, sier Metlid til NRK.

– Siktede tok kontakt med den avdøde kvinnen i Kongens gate denne kvelden, sier hun videre.

– Hva var det som gjorde at politiet kom på sporet av 24-åringen?

– Det ønsker jeg ikke å gå inn på nå, for det er grunnlaget for siktelsen og pågripelsen. Det er ikke naturlig at politiet går ut og sier hva som er grunnlaget før vi har kommet lengre i etterforskingen.

Mor til Sandeva lettet

Bistandsadvokaten til Galina Sandevas mor, Camilla Wiermyhr, ringte moren klokken 18 i går kveld og fortalte om arrestasjonen. De snakker via tolk på telefon til Bulgaria.

– Mor er fortsatt i sjokk og i sorgprosess, men det er en enorm lettelse at man ser ut til å ha fanget gjerningspersonen, sier Wiermyhr.

Klokken 13 skal Wiermyhr igjen ringe mor for å fortelle mer om hvem den siktede 24-åringen er.

Nekter fortsatt straffskyld

Den siktede 24-åringen nekter fortsatt straffskyld i forhold til siktelsen. Det sier forsvarer Joar Berg Henjum til NRK tirsdag ettermiddag.

24-åringen knytter seg til saken og har uttrykt at han er lei seg for det som har skjedd.

– Om det er en innrømmelse for andre vurdere, det er en forklaring og en opplysning om det som har skjedd og rollen til denne unge mannen, sier Berg Henjum.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger