Hopp til innhold

Politiet stanset hjemmefest i Bærum – hadde pågått i flere dager

Kommunen vil forsterke innsatsen mot ungdom etter at en 15-åring hadde en hjemmefest som politiet måtte stanse i går kveld. Festen skal ha pågått i flere dager med opp mot 150 festdeltakere.

RYKKET UT: Oslo-politiet dro til Stabekk i Bærum for å stoppe en hjemmefest.

Det var naboer som varslet politiet om festen.

– De hadde blitt sjenert av denne festen i flere dager. Naboene beskrev at det hadde vært opp mot 150 ungdommer til stede på festen, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NRK.

– Det var ikke fullt så mange der da vi kom dit, men det var mange nok, og vi har avsluttet festen, sa han fredag kveld.

Politiet ble møtt av en 15 år gammel festvert. Guttens foresatte ble varslet og kom til stedet mens politiet var der.

Politiet sier ungdommene på stedet var i 15-17-årsalderen.

– Vanskelig gruppe å nå

Bærum kommune vil nå forsterke innsatsen mot unge når det gjelder smittevern.

– Dette blir håndtert av politiet. Samtidig må vi fortsette med våre sterke oppfordringer til alle aldersgrupper om å unngå store ansamlinger, sier kommuneoverlege i Bærum, Frantz Leonard Nilsen, til NRK lørdag.

– Vi ser at det er ekstra vanskelig å nå fram til enkelte grupper av ungdom og vi vil nå forsterke vår innsats mot ungdom og unge voksne, sier Nilsen.

Ikke meldt om smittede

Han påpeker samtidig at de ikke har fått meldinger på at noen har blitt smittet på hjemmefesten.

– Her er vi avhengige av tillit fra folk. Hvis de får symptomer, må de melde seg for testing med en gang, og da må vi i så fall starte smittesporing. Per nå er ikke det nødvendig, sier Nilsen.

Anbefaler maks 20 personer

Smittevernrådene fra Helsedirektoratet anbefaler at maksimalt 20 personer møtes på private samlinger. Ifølge naboene skal det ha vært langt flere på hjemmefesten i Bærum.

– Det er bekymringsfullt, med tanke på situasjonen samfunnet står i nå, at det samler seg så mange som 150 unge på fest. Det virker nesten som at man ikke har forstått alvoret i situasjonen vi står i, sier Pedersen i politiet.

Politiet fikk melding om festen like etter klokka 21 fredag kveld.

Varsler barnevernet

Lørdag morgen opplyser politiet at saken er avsluttet fra deres side.

– Politiet tar kontakt med barnevernet for en bekymringsmelding, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen til NRK.

Politiet rykket ut på grunn av ordensforstyrrelse, men siden dette løste seg opp da de kom, er det ikke grunnlag for å anmelde noe straffbart forhold, opplyser operasjonslederen.

– Dette er først og fremst en hjemme alene-fest som har gått over styr med tanke på støy, antallet som var til stede og smittesituasjonen vi er oppe i, sier Gulbrandsen.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger