Hopp til innhold

Politiet knytter vaskehall i Oslo til kriminelt nettverk – to brødre og moren er siktet

Oslo-politiet slo denne uken til mot en vaskehall i sentrum, og har også foretatt ransakelser andre steder i byen.

Oslo tingrett

VARETEKTSFENGSLET: De to brødrene ble onsdag varetektsfengslet, mens moren ble løslatt. Politiadvokat Fredrik Reinertsen sier til NRK at de vil anke tingrettens avgjørelse.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Eieren av vaskehallen ble onsdag ettermiddag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Også mannens bror ble varetektsfengslet, mens moren ble løslatt. Begge de to brødrene er i 20-årene.

– Tingrettens avgjørelse vil bli anket, sier politiadvokat Fredrik Reinertsen sier til NRK onsdag kveld.

Planlagt aksjon

Politiet i Oslo slo mandag denne uken til mot en vaskehall i Oslo sentrum. Den planlagte aksjonen ble gjennomført med bistand fra A-krimnettverket, og er en del av politiets pågående innsats mot kriminelle nettverk og gjenger sør i hovedstaden.

– Oslo politidistrikt gjennomførte en planlagt aksjon mot en vaskehall i Oslo sentrum i starten av denne uken. Aksjonen resulterte i at seks personer ble pågrepet, samt at det ble ransaket på tre ulike steder, opplyste politiet i en pressemelding onsdag.

De to brødrene er kjenninger av politiet, og det var på bakgrunn av dette at politiet slo til mot virksomheten.

– Det her er snakk om en planlagt aksjon som vi har jobbet oss fram mot over tid. Det var ikke en tilfeldig utvalgt virksomhet, sier etterforskningsleder Terje Dahl ved Oslo-politiets enhet øst til NRK.

Politiet har skjellig grunn til å mistenke at dette er en kriminell virksomhet, og at personene besitter store verdier som kommer fra straffbare handlinger.

Etterforskningslederen Terje Dahl vil ikke uttale seg om hva slags beslag politiet har foretatt seg.

– Jeg kan ikke uttale meg om hva slags beslag som ble gjort på adressen. Vi er i en utvidende fase av saken, sier Dahl, som ikke kan utelukke at siktelsen vil bli utvidet.

– Aksjonen er et ledd i den pågående innsatsen mot kriminelle nettverk og gjenger i Oslo sør, og dette viser at innsatsen gir synlige resultater, sier tjenestestedsleder på Manglerud, Gry Lene Sem.

Ulovlig arbeidskraft

I tillegg til de tre familiemedlemmene, pågrep politiet flere utenlandske ansatte i vaskehallen. Ifølge fengslingskjennelsen skal ikke disse personene ha hatt formell arbeidstillatelse i Norge.

– Det er utenlandske arbeidere som er blant de seks som ble pågrepet på virksomheten, bekrefter Dahl overfor NRK.

Varetektsfengslet

Torgeir Tønsager Falkum er forsvareren til den eldste av de to brødrene, som onsdag onsdag kveld ble varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

– Han er kjenner ikke straffskyld, sier Tønsager Falkum til NRK.

Den yngste broren, som står oppført som eier av virksomheten, ble også varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. I tillegg er én av ukene med fullstendig isolasjon.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld, sier mannens forsvarer Tina Skeime til NRK.

Kai Vaag er forsvareren til moren. Tingretten avgjorde onsdag kveld at moren skulle løslates.

– Hun erkjenner ikke straffskyld. Hun har tjent pengene hun har hatt gjennom arbeid, og er trygg på at politiet vil se dette ved å gå gjennom hennes økonomi, sier Vaag til NRK.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger