Hopp til innhold

Politiet etter gjengoppgjøret: – Oslo er en veldig trygg by

Oslo-politiet slår fast at Oslo er en av verdens tryggeste storbyer til tross for skyting på åpen gate i sentrum natt til søndag.

Politiførstebetjent i Oslo politidistrikt, Rune Swahn, er gjest i Dagsrevyen.

Politiførstebetjent Rune Swahn ved seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt beskriver gjengoppgjøret i Oslo sentrum natt til søndag som svært alvorlig.

Fire menn i 30-årene, alle kjente gjengkriminelle ifølge politiet, er siktet etter at det ble avfyrt skudd ved utestedet Mona Lisa i Oslo sentrum natt til søndag. Vitner på stedet forteller om et voldsomt slagsmål i forkant av skytingen.

– Alvorlig

Politiførstebetjent Rune Swahn ved seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt beskriver voldsepisoden som svært alvorlig.

– Det er langt over streken av hva vi aksepterer. TV-bildene viser at det kunne ha gått enda mer galt enn hva det gjorde, sier han.

Han synes det er viktig å understreke at til tross for hendelsen, så er det trygt i hovedstaden.

– Oslo er en veldig trygg by, både faktisk sett og sett i forhold til andre store byer vi kan sammenligne oss med. Kanskje alle storbyer i verden, sier Swahn.

– Men kan det være farlig?

– Skyting på åpen gate er helt klart farlig. I denne saken er gjerningsmannen er pågrepet, og han blir fremstilt for fengsling i morgen.

Videoen viser masseslagsmål på utestedet Mona Lisa i Oslo sentrum. Kort tid senere ble flere skudd avfyrt.

Se video av det voldsomme slagsmålet før skytingen startet utenfor utestedet Mona Lisa i Oslo.

– Konfliktnivået normalt

Swahn forteller at kriminelle i Oslo har tilgang på våpen og når konfliktnivået blant gjengene blir høyere, så øker etterspørselen etter våpen.

– De siste to årene har konfliktnivået vært på et normalt nivå.

Volden lørdag kveld dreide seg om en personrelatert konflikt, forteller Swahn og understreker at politiet har god oversikt over gjengmiljøet i Oslo.

– Vi jobber med å forebygge og avverge hendelser. Jobben vår er å vite hva som skal skje og når, sier Swahn.

De fire som er pågrepet er ifølge politiet kjente gjengkriminelle. Tre personer ble skadd, to av disse fikk behandling for kutt, eller knivskader.

Tre personer er siktet for legemsbeskadigelse og en for politivold. De er norske statsborgere med pakistansk bakgrunn.

Grensen 10, Mona Lisa

Lyspunkt

AKTUELT NÅ