Tom Hagen får tilbake huset i Sloraveien: – På tide

LØRENSKOG (NRK:) I fem måneder har huset i Lørenskog vært avsperret mens politiet har gjennomført undersøkelser. I dag ble sperrebåndet fjernet. – Det er først og fremst på tide at Hagen får flytte hjem, mener forsvareren.

Fjernet sperrebånd fra Hagen-tomten

UTEN SPERREBÅND: I dag ble sperrebåndene fjernet fra huset til Tom Hagen i Sloraveien 4. Forsvarer Svein Holden besøkte i dag huset.

Foto: Gorm Kallestad / NTB

Eneboligen innerst i Sloraveien 4 har vært avsperret siden Hagen (70) ble pågrepet av politiet den 28. april i år.

Tom Hagens forsvarer, Svein Holden, var ved boligen fredag på plass for å se over eiendommen. Bare timer i forveien hadde politiet bekreftet at de var ferdige med undersøkelsene i huset, og at de ikke ville begjære videre beslag.

Ifølge forsvareren vil Hagen flytte tilbake om «ikke lang tid», og er innstilt på å bli boende der.

– Det er først og fremst på tide at Hagen får flytte hjem. Det har vært en lang og krevende periode for han å være uten bolig. Vi håper inderlig at politiet har gjort funn som er egnet til å bringe saken videre, sier Holden.

Tom Hagen ankommer Kripos, hvor han skal til gjennomlesning av avhør 3. juni 2020. Foto: Eskil Wie Furunes / NRK

SIKTET: Tom Hagen er siktet for drap eller medvirkning til drap på kona Anne-Elisabeth Hagen. Han nekter for å ha noe med saken å gjøre.

Foto: Eskil Wie Furunes / NRK

Forsvareren sier at det er begrensede spor etter politiets undersøkelser inne i boligen, og at klienten hans ser frem til å flytte tilbake.

– Han syns det skal bli godt å komme tilbake, sier Holden til NRK.

Omfattende undersøkelser

Politiet mener at Anne-Elisabeth Hagen ble drept inne i boligen den 31. oktober 2018, og har tidligere beskrevet Sloraveien 4 som «Norges mest undersøkte åstedet».

Etter en helhetsvurdering har de nå besluttet at undersøkelsene er over.

– Politiet har gjennomført omfattende undersøkelser på eiendommen, men av hensyn til etterforskingen har vi ingen kommentarer til hva slags undersøkelser som er utført, eller resultatene av disse, sier politiinspektør Agnes Beate Hemiø.

Ifølge VG ble sperrebåndene rundt huset fjernet tidlig fredag morgen. Etter det NRK får opplyst holdt politiet på ved adressen i noen timer fredag, og ved 11-tiden forlot de huset.

Hagen -saken

SATT OPP KAMERAER: Etter at boligen ble beslaglagt av politiet, ble det satt opp overvåkingskameraer flere steder på tomta.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Politiet har gjennomført en rekke kriminaltekniske undersøkelser siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant derfra den 31. oktober 2018. Huset anses av politiet for å være åstedet i saken.

I august i år ble det kjent at politiet opprinnelig ønsket å holde huset beslaglagt i tre måneder for å kunne kaste lys over hva som skjedde der inne da Anne-Elisabeth Hagen forsvant, men fikk bare tillatelse av retten til å holde på det til den 21. september.

I kjennelsen fra Eidsivating lagmannsrett kom det fram at grunnen til at politiet ønsket å beslaglegge boligen, var for å gjennomføre nye kriminaltekniske undersøkelser.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger