Politiet drepte 16-åring i USA – har sluppet video av skytingen

En 16 år gammel svart jente ble skutt og drept av politiet i Columbus i Ohio, like før kjennelsen mot ekspolitimannen Derek Chauvin for drap ble lest opp.

En 16 år gammel svart jente ble skutt og drept av politiet i Ohio, dagen før Chauvin ble funnet skyldig i drapet på George Floyd. I etterkant har det vært store protester. Nå har politiet frigitt tre «bodycam»-videoer.

Det har vært store demonstrasjoner etter at en 16 år gammel svart jente ble skutt og drept av politiet i Ohio. Nå har politiet frigitt tre «bodycam»-videoer.

Politiet var tilkalt av en person som meldte at en kvinne hadde angrepet dem med kniv tirsdag ettermiddag.

Politiet skjøt jenta da de kom fram, og hun døde kort etter på sykehus. Ingen andre ble skadet i hendelsen. I etterkant har det vært store demonstrasjoner i flere byer i USA, hvor saken har fått spesielt stor oppmerksomhet på grunn av rettssaken mot ekspolitimannen Derek Chauvin.

Under en pressekonferanse torsdag viste politiet tre fra kroppskameraer som filmet hendelsen. Kroppskamera, eller «bodycam», er et kamera det er vanlig at politibetjenter i USA har festet på uniformen.

Se videoen øverst i saken.

Tatt ut av tjeneste

Kvinnen som ble skutt er navngitt av moren sin og det lokale barnevernet som Ma'Khia Bryant, skriver CNN.

Opptak fra kroppskameraet til politimannen som skjøt, viser at jenta så ut til å forsøke å stikke to personer med kniv, hvorav den ene var en ung kvinne, og en kniv som så ut som en kjøkkenkniv, lå ved siden av henne på bakken etterpå.

– I henhold til Ohios lover har politiet lov å bruke dødelig makt for å beskytte seg selv eller andre, og etterforskningen vil vise om dette var et slikt tilfelle, sa fungerende politisjef Michael Woods på en pressekonferanse.

Politibetjenten er tatt ut av tjenesten mens etterforskningen pågår.

Skjedde rett før kjennelse

Folk samlet seg etterpå både på åstedet og ved politikammeret i byen for å protestere mot hendelsen, som skjedde bare en halv time før dommeren leste opp kjennelsen mot Derek Chauvin, som sto tiltalt for drap på George Floyd i Minneapolis.

– Ma'Khia hadde et moderlig vesen ved seg. Hun fremmet fred. Det er noe jeg vil at folk skal huske, sier Bryants mor, Paula Bryant, til TV-stasjonen WBNS.

Kimberly Shepherd, som har bodd i nabolaget i 17 år, sier hun kjente jenta som ble skutt. Hun sa at hun feiret dommen mot Chauvin da hun fikk høre om skytingen.

– I det ene øyeblikk får man en telefon om at han er skyldig, og så får man en telefon om at dette skjer i mitt eget nabolag, sa hun.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger