Hopp til innhold

Politiet advarer mot disse stoffene

Dopingligaen solgte hjemmelagd doping under merkenavnet Syntrax gjennom nettbutikken «Hulkshop». Stoffene er trolig laget i Oslo-området, og kan være svært farlige.

Syntraks

Disse midlene kan være livsfarlige, mener Oslopolitiet. Bildet er en faksimile av en prisliste fra undergrunnsbutikken «Hulkshop».

Foto: NRK

Politiet advarer nå folk mot å bruke anabole steroider av merket Syntrax.
De illegale varene har blant annet blitt solgt gjennom nettbutikken Hulkshop.

– Dette er undergrunnsprodukter laget av amatører, sier etterforskningssjef John Roger Lund ved Org.krim i Oslo politidistrikt.

_____________________________________________________________

HAR DU EN HISTORIE DU VIL DELE?
BRUK KOMMENTARFELTET NEDENFOR. _____________________________________________________________

LES OGSÅ: Dette er de norske dopingfabrikkene
LES OGSÅ: Norge flommer over av ulovlig dop

– Ingen trygghet

Som NRK.no tidligere har skrevet er det lite kvalitetskontroll i noen ledd i framstillingen av disse stoffene. Råstoffene kommer oftest fra ulovlige anlegg i Kina, og de blandes ut på stuebord og i garasjer Norge rundt. Ikke i noen ledd er brukernes trygghet ivaretatt.

LES OGSÅ: Dette er russisk rullett
LES OGSÅ: Flom av ulovlige legemidler

– Folk må være forsiktige, det er ingen garanti for at kvaliteten på disse varene, sier Lund.

Produsert på Oslo Vest

Dopingproduktene er blitt produsert av en liga på Oslo Vest. Tidligere i år ble dette miljøet raidet, og politi og tollere har blant annet tatt beslag i to pillepresser, med en samlet kapasitet på 12 000 piller i timen.

Samtidig fant politiet diverse utstyr for å fremstille flytende steroider. De samlede beslagene gjør dette til den største dopingsaken i omfang i Norge. Ligaen har produsert både anabole steroider i pilleform og som flytende oljer i hetteglass som brukere setter med sprøyte i muskelvevet.

Sju siktet

NRK har tidligere fortalt om forholdene slike produkter blir laget under og den tvilsomme kvaliteten.

Pillepressene ble funnet i en garasje i en fornem villa på Oslo Vest. To menn i begynnelsen av 20-årene har sittet i varetekt siden midten av august. Ytterligere fem personer er siktet for produksjon og omsetning av dopingmidler i samme sak.

NRK har denne uka fortalt hvordan hverdagsdopingen nedprioriteres av politi og politikere. Det finnes lite forskning og kunnskap på feltet. Behandlingstilbudet er dårlig og mangelfullt. Kunnskapen om bivirkninger og konsekvenser er lav i Helse-Norge.

18
Foto: Privat

I Brennpunkt på NRK1 kl 21.40 i kveld får du historien om Tord Grimstad. Han tok sitt eget liv 18 år gammel etter å ha fått store psykiske problemer etter bruk av anabole steroider.

Familien opplevde at ingen klarte å hjelpe ham. De mener helsemyndighetene har et kompetansevakuum når det gjelder dopingbruk.

AKTUELT NÅ