Politiadvokat: – Samfunnet må vernes mot personer som dette

En mann tilknyttet gjengmiljøet i Oslo er tiltalt for å ha slått ned en mann og en kvinne på et utested. Volden skjedde bare dager før han skulle møte i retten, tiltalt for bortføring, trusler og vold.

Vika Terrasse.

OSLO SENTRUM: Ifølge politiet fant volden sted på et utested ved Vika i Oslo sentrum.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Politiet mener 21-åringen er tilknyttet det kriminelle gjengmiljøet på Oslos østkant. I oktober må mannen møte i Oslo tingrett, siktet for grov kroppsskade og kroppskrenkelse mot en mann og en kvinne.

– Samfunnet må vernes mot personer som dette, sier politiadvokat Andreas Meeg-Bentzen til NRK.

Politiet mener at mannen, sammen med flere andre, slo og sparket en mann og en kvinne inne på et utested i hovedstaden den 3. mars i år.

I tiltalen står det at «volden har karakter av overfall».

Ifølge politiet skal foranledningen til voldshendelsen ha vært at den tiltalte mannen kom med uønskede tilnærmelser til kvinnen, og at den fornærmede mannen skal ha forsvart henne.

Som følge av volden har den fornærmede mannen fått nerveskader i ansiktet og han var sykemeldt i fem uker. Også kvinnen skal ha blitt slått og sparket, står det i tiltalen.

Politiadvokat Andreas Meeg-Bentzen.

– ALVORLIG: Politiadvokat Andreas Meeg- Bentzen ser alvorlig på hendelsen.

Foto: Olav Døvik / NRK

– Han er tidligere dømt for kidnapping og vold, og nå er han siktet for grov kroppsskade. Politiet ser alvorlig på at en så ung person er involvert i så mange voldshendelser innenfor en så kort periode, sier politiadvokat Andreas Meeg-Bentzen til NRK.

Nekter straffskyld

Forsvarer Bjørn Arild Langenes sier til NRK at hans klient nekter straffskyld for tiltalepunktet om grov vold.

Advokaten ønsker heller ikke å kommentere politiets påstand om at klienten er en mann med stort voldspotensial som samfunnet må vernes mot.

Anket bortføringssak

Den 13. mars i år, ti dager etter voldshendelsen på utestedet, ble mannen dømt til over fem år fengsel for grov vold og bortføringen av en mann i 40-årene på Holmlia i Oslo.

Saken ble bredt omtalt i nyhetsmediene høsten 2015, da en mann ble utsatt for spark og slag mot hodet og kroppen med jernrør, balltre og murstein før han ble fraktet bort fra åstedet i Liakollveien sør i Oslo.

Svart BMW bortføringssak

BORTFØRT: Mannen i 40-årene skal ha blitt bortført i denne BMW-en på Holmlia i september 2015.

Foto: POLITIET / NTB scanpix

Han var tilsynelatende sporløst forsvunnet i to døgn, før han dukket opp i et skogholt ved Mortensrud. Ifølge politiet hadde mannen selv klart å rømme.

21-åringen ble dømt sammen tre andre menn og en kvinne ble dømt i saken. Dommen er ikke rettskraftig, og alle de tiltalte anket.

Saken er ikke rettskraftig, og ankesaken har ikke kommet opp for retten ennå.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger