Politiet uten mistenkte etter skyting

Politiet har fortsatt ingen mistenkt for å stå bak skytingen mot leiligheten til Mulla Krekar. Det opplyser politioverbetjent Grete Lien Metlid ved Voldsavsnittet, Oslo politidistrikt.

Politioverbetjent Grethe Lien Metlid, leder ved voldsavsnittet
Foto: Morten Holm / Scanpix

Ingen er siktet, og politiet vil fortsatt gjerne ha tips om to personer som ble sett løpende fra stedet i Heimdalsgata på Tøyen.

Politiet opplyser at bilen som ble funnet brennende noen kvartaler fra Heimdalsgata samme natt, ikke er stjålet. Det er fortsatt uklart om sakene har noen sammenheng.

Dette skjedde

Natt til mandag kommer en eller to personer opp branntrappen til svalgangen utenfor leiligheten til Mulla Krekar på Tøyen og ringer på.

En av personene i leiligheten drar gardinet til side for å se hvem som bruker dørklokken. Den, eller de, som står utenfor skyter flere skudd gjennom vindusglasset og treffer Mulla Krekars britiske svigersønn i hånden.

Det vart skote gjennom vindauget frå svalgangen.

Det ble skutt gjennom vinduet fra svalgangen

Foto: Morten Holm / Scanpix

Han var på besøk fra England sammen med Krekars datter. Han ble fraktet til sykehus, operert i hånden og senere skrevet ut fra sykehuset. Krekar og hans familie ble fraktet bort fra leiligheten av politiet.

Saken etterforskes som drapsforsøk .

Samarbeid med PST

Kommunikasjonsdirektør i PST, Trond Hugubakken, sier at PST samarbeider tett med Oslo-politiet. - Men Mulla Krekar, etterforskningen og vurderingen av hans sikkerhet, er Oslopolitiets ansvar, sier Hugubakken. Ut over det vil han ikke kommentere saken.

Mulla Krekar og hans familie bor i øyeblikket på et hemmelig sted.

Mulla Krekar blir fraktet bort av politiet

Mulla Krekar blir fraktet bort av politiet

Foto: Benjamin Bakken

Blir ikke sendt ut

Mulla Krekar er uønsket i Norge. Han er erklært som en trussel for rikets sikkerhet og vedtatt utvist fra Norge. Utvisningsvedtaket ble bekreftet av Høyesterett i 2007, men han er her fortsatt.

Det er fare for at han kan bli henrettet i Irak, derfor vil ikke myndighetene sende ham ut av Norge.

SISTE NYTT

Siste meldinger