NRK Meny
Normal

Nortura ber folk sjekke pinnekjøttet etter muggfunn

Muggfunn i flere pakker med pinnekjøtt gjør at Nortura trekker tilbake mellom 50 og 100 tonn pinnekjøtt fra butikkene. Nortura ber alle som har planer om å spise pinnekjøttet til jul, om å ta en ekstra sjekk av pakken de allerede har kjøpt.

Pinnekjøtt fra Gilde

Pinnekjøtt fra Gilde med eftamerke 104 på baksiden kan ha sveisefeil og inneholde mugg. Nå fjernes pakkene fra butikkene.

Foto: Leserbilde

Ellen Flø Skagen

Informasjonssjef Ellen Flø Skagen i Nortura.

Foto: Nortura

– Årsaken til at det er kommet mugg i noen pakker med pinnekjøtt, er en sveisefeil, sier informasjonssjef Ellen Flø Skagen.

Det har kommet luft inn i pakningene ved noen mikrohull i selve sveisesømmen øverst på pakkene. nbsp;Dette gjelder en kilos posepakker, produsert i høst ved Norturas anlegg på Tynset. Pinnekjøttet er solgt over hele landet.

Det skal ikke være noen helsefare, så vi gjør dette for sikkerhetsskyld. Vi ønsker jo ikke å ødelegge julemåltidet for folk.

Ellen Flø Skagen, informasjonssjef i Nortura
Kjell Steinar Rakkenes

Kjell S. Rakkenes er konserndirektør for kommunikasjon og mattrygghet i Nortura.

Gilde pinnekjøtt

Gilde pinnekjøtt i enkilos poser merket Efta 104 trekkes nå tilbake fra markedet.

Foto: Nortura / NTB scanpix

– Det er funnet noen få og spredte tilfeller med mugg, så vi ber folk sjekke pakkene de kanskje har liggende og som de planlegger å spise til jul. Pakkene vi mistenker har Efta-merke 104, sier Skagen.

Efta-merke 104 er et ovalt merk som står bak på pakken og refererer til produksjonsstedet (Tynset).

Tømmer butikkene

Det er produsert i alt 450 tonn pinnekjøtt ved anlegget på Tynset i høst, og det meste er allerede solgt og trolig spist, sier Kjell S. Rakkenes, konserndirektør for kommunikasjon og matsikkerhet i Nortura til NRK.

– Vi anslår at det fortsatt kan ligge mellom 50 og 100 tonn pinnekjøtt i butikkene. Vi tror at 2–3 prosent av dette kan være angrepet av mugg, sier han.

Han ber folk som har kjøpt pinnekjøtt med Efta-merke 104 sjekke dette, og eventuelt ta det med tilbake til butikken.

– Da vil de få pengene tilbake, eller nytt pinnekjøtt, sier Rakkenes.

Fjernes innen 24 timer

Norgesgruppen sendte i dag ut varsel til alle sine butikker som har fått levert Gilde pinnekjøtt fra Nortura. Butikkene er bedt om å sortere ut pinnekjøtt fra lam som er oppkappet i enkilosposer. Det gjelder både røkt og urøkt pinnekjøtt.

Der bekrefter Bård Gultvedt som er næringspolitisk talsmann i Norgesgruppen.

De mistenkte pakningene skal ha strekkoder 7037204194627 og 703720419472. Butikkene er bedt om å fjerne disse fra hyllene innen 24 timer.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger