Piloten skjønte ingenting da han landet Düsseldorf-flyet i Edinburg

Sophie Cooke trodde det var en spøk og flyselskapet vet ikke hva som gikk galt da et fly til Tyskland endte i Skottland.

Skulle til Tyskland , endte i Skottland

LANG OMVEI: Passasjerene på et British Airways-fly reiste via Edinburgh på vei til Düsseldorf.

Foto: Toby Melville / Reuters

«Mine damer og herrer, velkommen til Edinburgh!»

Det hadde sikkert vært hyggelig det, såfremt du ikke kjøpte billett og gikk om bord et fly med håp om å havne i den tyske byen Düsseldorf.

Glippen skjedde tidligere i dag, men det er usikkert hva som gikk galt i forkant av eller under British Airways-flyvningen fra London City Airport, skriver BBC.

Ingen sikkerhetsrisiko

– Vi har beklaget overfor passasjerene, og kommer til å ta kontakt med hver og en av dem, opplyser BA i en uttalelse.

Søndag kveld fløy BA-maskinen tur/retur Edinburgh, og feilen kan ha oppstått ved at den samme ruten ble lagt inn for mandagen.

Det tyske selskapet WDL Aviation har leaset flyet, og de understreker at selv om det bommet på både land og by, var passasjerenes sikkerhet aldri i fare, skriver Edinburgh Live.

British Airways ønsker ikke å kommentere hvor mange som var om bord på omveien til Düsseldorf.

Trodde det var en spøk

Sophie Cooke var en av dem. Hun reiser fra London til Düsseldorf ukentlig, men merket ingenting underveis. Det var først da piloten annonserte at de var i ferd med å lande i Edinburgh hun reagerte.

Hun trodde det var en spøk.

– Piloten sier han ikke hadde noen anelse om hva som gikk galt. Det hadde visstnok aldri skjedd ham før, forteller Sophie Cooke.

Edinburgh hovedstad i Skottland, og står på Unescos verdensarvliste. Det bor bare 448.000 innbyggere i byen, men årlig er nesten ti ganger så mange på besøk der. Likevel: Da feilen var oppdaget og piloten spurte hvem som ville være med videre til Düsseldorf, rakk alle hånda i været.

Aller mest irriterende, ifølge Sophie Cooke: Toalettene ble ikke tømt og de gikk tom for snacks.

SISTE NYTT

Siste meldinger