Pilestredet-siktet innrømmer drap

Den siktede i Pilestredet-drapet i halloweenhelgen erkjenner å ha drept en kamerat og påført en annen alvorlige skader.

Drap i Pilestredet på Bislett i Oslo

Den siktede 21-åringen fraktes vekk fra bygården i Pilestredet med omfattende kuttskader.

Foto: Svein Gustav Wilhelmsen / NRK

Politiadvokat Per Niklas Hafsmoe bekrefter overfor NRK at den siktede 21-åringen under avhør i dag langt på vei har erkjent de faktiske forhold i saken.

– Han erkjenner langt på vei de faktiske forhold, men det gjenstår en del ting, sier Hafsmoe til NRK.

– Det er visse ting han ikke husker så godt, men det kan jeg ikke gå nærmere inn på, forklarer politiadvokaten.

– Jeg kan bekrefte at min klient har blitt avhørt av politiet i dag. Han erkjenner de faktiske forholdene, men ikke straffskyld, sier den siktedes advokat, Harald Stabell til NRK.

Fire nye uker

– Han har forklart seg om det som skjedde, men jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på dette, legger Stabell til.

21-åringen er siktet for drapet på Andreas Nilstad (22), i tillegg til drapsforsøk på en annen 22 år gammel kamerat.

Onsdag varektsfengsles 21-åringen etter det blodige drapet i Pilestredet i fire nye uker.

Den siktede 21-åringen ligger fortsatt innlagt på sykehus. Da han ble varetektsfengslet første gang, hadde han ikke blitt avhørt eller gjort kjent med siktelsen.

Er selv ikke til stede

Det første korte avhøret skjedde samme dag som den han ble informert om at han var siktet for drap og drapsforsøk på to kamerater.

Politiet har bedt om at den skadde 21-åringen varetektsfengsles i fire nye uker, med samme restriksjoner som tidligere, det vil si brev – og besøkskontroll og medieforbud.

– Vi har begjært varetektsfengsling i fire nye uker, og han har samtykket til det. Dette vil skje ved kontorforretning, altså ved at den siktede ikke er til stede, sier Hafsmoe.

Stabell bekrefter overfor NRK.no at den siktede har gitt sitt samtykke til varetektsfengsling, men sier også at han ikke samtykker til isolasjon.

Inngående avhør

Det første avhøret politiet gjorde av den siktede 21-åringen i forrige uke var svært kort, etter det NRK erfarer rundt et kvarter.

Bislett-drap

Det var mye blod i bygården, der drapet skal ha skjedd i en leilighet i tredje etasje. Noen hadde også skrevet 'Gud' i blod på veggen i oppgangen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Politiet foretok tirsdag et mer inngående avhør av den siktede. Det er i dette avhøret den siktede nå innrømmer å ha drept sin 22 år gamle kamerat, i tillegg til å påført en annen kamerat alvorlige skader.

Politiet har tirsdag også avhørt den hardt skadde 22-åringen, som også skal ha vært til stede i leiligheten i Pilestredet da drapet skjedde.

– Han er på bedringens vei, og vi reiste derfor til sykehuset for å snakke med ham, sier politiadvokat Per Niklas Hafsmoe til NRK.

– Avhøret av kameraten gav oss en del informasjon, men det er fremdeles omstendigheter vi må komme tilbake til. Vi føler likevel at vi har fått en del flere brikker på plass ved å snakke med ham, sier Hafsmoe til NRK.

DNA og blodprøver

Etterforskningen for å finne ut hva som faktisk skjedde i leiligheten i Pilestredet halloweenhelgen har vært krevende for politiet.

Andreas Nilstad (22) ble drept, en annen 22-åring ble hardt skadd, og en 21 år gammel kamerat er altså siktet for drap og drapsforsøk.

Politiet har gjort omfattende tekniske undersøkelser for i sikre seg bevis på det uvanlig blodige åstedet.

– Vi har sikret DNA-referanseprøver fra åstedet. Dette vil sjekkes opp mot andre undersøkelser vi har gjort, slik at man kan se om disse stemmer, fortalte Hafsmoe til NRK.no forrige uke.

Hafsmoe forteller at det er prøver av «blodspor, og den type ting».

– Hvor viktig vil dette være for etterforskningen?

– Det er viktig på den måten at det kan si noe håndfast om det som har skjedd. Det kan knytte en person til et bestemt sted på åstedet. Dette vil igjen knyttes opp mot det vitner har fortalt, andre avhør, og den øvrige tekniske etterforskningen. Det vil være en del av det store bildet, men det er vanskelig å si hvor avgjørende dette blir for denne etterforskningen, sier Hafsmoe.


Politiet har også rutinemessig sikret blodprøver av den siktede, for å kunne få svar i forhold til eventuell bruk av rusmidler.

Dette ble gjort like etter at den siktede ble fraktet til sykehus, men Hafsmoe sier det vil ta tid før politiet får svar på disse.

SISTE NYTT

Siste meldinger