Hopp til innhold

Petter Stordalen til kona: - Jeg elsker deg, savner deg

Etter å ha vært borte fra rampelyset i flere måneder, brøt Petter Stordalen tausheten og snakket om sin kones alvorlige sykdom søndag.

Petter Stordalen

Søndag gikk Stordalen på scenen for å fortelle 2500 av sine ansatte om sykdommen som rammet familien i fjor. Arkivbilde.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Søndag feiret Nordic Choice-hotellkjeden 25-års jubileum på Friends Arena i Stockholm. For første gang siden kona Gunhild A. Stordalen fikk påvist diagnosen systemisk sklerodermi, traff Petter A. Stordalen sine ansatte.

VG og Nettavisen var til stede da investoren gikk på scenen og åpnet konferansen i sedvanlig stil. Stordalen snakket blant annet om selskapets siste satsinger, og åpenhjertig om konas livstruende sykdom. Midtveis i talen overrasket han publikum og fortalte at talen ble overført via livestream til Nederland, der hans syke kone fulgte med.

– Jeg lovet å hilse så mye til dere alle. Jeg lovet å takke for den overveldende støtte dere har vist henne. Som dere har vist oss. Og om dere vil, kan dere være med på å sende en liten hilsen tilbake til Gunhild, sa hotellkongen.

Publikum vinket og gråt

Stordalen ba publikum vinke. Publikum både vinket og gråt. Så snudde han seg mot et av de ti oppsatte kameraene og sa følgende:

– Kjære Gunhild! Ser du? Jeg elsker deg, savner deg. Vinterkonferansen blir ikke helt det samme uten deg, men vi gleder oss alle til neste år, når hele storfamilien igjen er komplett.

En dag etter at konas sykdom ble kjent i slutten av november, takket investoren for all støtten på Twitter. Etter det har ikke paret sagt ett eneste ord offentlig.

Petter og Gunhild Stordalen

Gunhild Stordalen fikk påvist den livstruende diagnosen systemisk skleroderm i slutten av oktober.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Eksperimentell behandling i Nederland

Hotellkongen uttrykte søndag at penger og suksess ikke betyr noe, når man møter grunnleggende utfordringer i livet. Da ble det helt stille i salen, ifølge VG. Stordalen-paret oppdaget sykdommen under en reise til USA. Han fortalte at sykdommen kom raskt, og at den utviklet seg enda raskere.

– Det var ingen tilfredsstillende behandling i Norge, men det fantes en eksperimentell behandling ved universitetssykehuset i Nederland. Der kunne de kanskje bremse sykdommen. Kanskje kunne hun bli bra. Kanskje kunne de redde henne, sa Stordalen videre.

Systemisk sklerodermi er en autoimmun bindevevssykdom som rammer huden og organer som hjerte, lunge, nyre og tarm ved at bindevevet blir stivt og hardt. Sykdommen er sjelden. Gunhild Stordalen er utdannet lege og er styreleder i The Stordalen Foundation.

Gunhild Stordalen

I slutten av oktober fikk Gunhild Stordalen påvist den livstruende diagnosen systemisk sklerodermi – en kronisk autoimmun sykdom.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

AKTUELT NÅ