Normal

Per Sandberg fortsetter som nestleder

Per Sandberg har i dag varslet Frps sentralstyre at han fortsetter som nestleder. – Siv Jensen uttrykte sterk glede for at jeg fortsetter, sier Sandberg.

Per Sandberg gjest i Dagsrevyen

VIDEO: Per Sandberg i Dagsrevyen

I oktober varslet Sandberg at han ville gå av som nestleder til våren, ett år før planlagt. I dag har han derimot informert Siv Jensen og Frps sentralstyre at han likevel blir sittende.

– Jeg var bånn sliten, batteriene var tomme. Nå har jeg hatt masse tid sammen med familien, en god, lang ferie i Florida sammen med familien og så ser jeg hvor spennende det blir nå framover når våre statsråder skal begynne å levere politikk. Og den motivasjonen og inspirasjonen har jeg fått nå, sier Sandberg til NRK.

Han sier også at det ikke var noen i senstralstyret som mente han ikke burde fortsette.

Det er bare en drøy uke siden Sandberg også åpnet for å gå inn i regjeringen i løpet av de neste årene.

Ville trekke seg

– Selv om jeg ikke ble statsråd, må jeg kanskje tenke meg om når det gjelder nestleder. Det blir jo veldig kjedelig for dere da, om jeg skulle slutte. Så jeg skal tenke litt på det der, sa Sandberg til Adresseavisen fredag.

Han ankom i dag sentralstyremøtet sammen med Frp-leder Siv Jensen. Sandberg vil imidlertid ikke svare på om han har diskutert sitt valg med partilederen.

– Jeg snakker med Siv Jensen flere ganger i uken, jeg, svarte Sandberg.

Hoksrud og Søviknes ville ta over

Da Sandberg i oktober sa at han trakk seg, satte han i gang en stor nestlederdebatt i partiet.

Justisminister Anders Anundsen, statssekretær Bård Hoksrud, Os-ordfører Terje Søviknes og Tromsøs varaordfører Tom Cato Karlsen ble alle nevnt som aktuelle kandidater.

– Var mange redde for at Frp-ledelsen skulle bli for ensartet dersom du ikke fortsatte?

– Ingen var redde, men våre folkevalgte har alltid vært opptatte av at vi skal ha en ledelse som er forskjellige og skiller seg ut på forskjellige måter, sier Sandberg.

– Var alternativene til deg for dårlige?

– Nei. Det der er et luksusproblem. Men når jeg fortsetter et år til, får man kanskje bedre tid til å se på de aktuelle kandidatene.

Fremskrittspartiets sentralstyre har i dag valgt landbruksminister Sylvi Listhaug som leder av partiets valgkomité frem mot landsmøtet i mai. Flere medlemmer av sentralstyret står på valg.

Per Sandberg

Per Sandberg vil ikke svare NRK på når han eventuelt er klar til å tre inn i regjeringen.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Har prioritert familien

Sandberg varslet i oktober at han ville trekke seg.

– Jeg har vært gjennom noen tøffe år med en tøff arbeidsbelastning for både meg og familien. Derfor velger jeg å sette begge bena i bakken i en periode, sa 53-åringen fra Nord-Trøndelag til NRK.

Nå sier Sandberg at han har fått klarsignal til å prioritere familien høyere.

– Siden i fjor høst har jeg prioritert familien min mye høyere enn jeg noen sinne har gjort. Jeg har levert Jakob (sønnen, journ. anm.) flere ganger på skolen de siste to månedene enn jeg har gjort på to år før det. Vi har også hatt en lang, god ferie sammen. Jeg tillater meg også å prioritere noen mandager og fredager hjemme, så vi har fått mye mer tid sammen, sier Sandberg.

Fremskrittspartiet var like ved å nedsette en valgkomité for å finne partiets nye nestleder da Sandberg under den årlige journalistkonferansen på Hell i helgen likevel åpnet for å fortsette. Sandberg er valgt fram til 2015.

Lørdag sa Siv Jensen til NRK at hun synes det er «spennende» at Sandberg nå vurderer å fortsette.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger