Hopp til innhold

Per Sandberg får eget sekretariat

Per Sandberg skal få lage en folkelig «klagemur» med eget sekretariat der velgerne kan sende inn frustrasjoner direkte til Frps stortingsgruppe.

Per Sandberg i Politisk kvarter 020215

Bare timer etter at Per Sandberg har tvilt seg til at han vil fortsette som nestleder i Frp, lanserer han en ny og, etter hans mening, forbedret ombudsmannsrolle på Stortinget med seg selv i sentrum.

– Det skal bygges opp en rekke grupper i Fremskrittspartiet som skal styrke ombudsmannsrollen. Jeg får et eget nytt sekretariat, sier Sandberg til Politisk kvarter på NRK P2.

Sandberg vil fornye ombudsrollen på Stortinget

Bakgrunnen er at partiet får en rekke henvendelser fra både enkeltpersoner, organisasjoner og bedrifter om ting som irriterer og gjør hverdagen vanskelig for folk.

– Det skal vi rette opp gjennom å lage en åpen dør inn i Stortinget. Vår stortingsgruppe skal gå i front for å endre forskrifter og små saker som ikke nødvendigvis koster penger, men som irriterer folk i hverdagen, sier Sanberg.

Utenfor studioet til Politisk kvarter utdyper Sandberg at han ser for seg gruppen som en form for klagemur der folk kan si hva de har på hjertet.

Årsaken er at Sanberg mener avstanden mellom Stortinget og folket har blitt for stor, og at ombudsrollen til de øverste folkevalgte er svekket.

– Dette har jeg etterlyst. Vi har forholdt oss blindt til regjeringsplattformen. Men utenfor der er det masse politikk å levere, og det er det jeg skal forsøke å sette fart i, sier Sandberg.

Dette ga inspirasjon til å fortsette som nestleder i Frp

Bare timer før Sandberg møtte i Politisk kvarter takket han ja til å fortsette som nestleder i Frp. Bakteppet er at partiet i gjennomsnitt har 11 prosents oppslutning på meningsmålingene, samarbeidspartiene fra KrF og Venstre sier tilliten mellom partene er tynnslitt, partiet sliter med å innfri valgløftene sine på viktige saker, og Sandberg har selv sagt at han har vært lei og umotivert.

Hvorfor vil du fortsette?

– Det er det mange grunner til. Regjeringen jobber med en masse politiske saker og det er første gang partiet skal inn i en valgkamp i posisjon. På forhånd laget jeg en kurv med grunner til å si ja, og en med grunner til å si nei. Men også denne gangen ble ja-kurven tyngre enn nei-kurven.

AKTUELT NÅ