NRK Meny
Normal

Påskerushet er i gang

Utfarten til påskefjellet fører til kødannelse flere steder i landet. Både i nord og sør er det utfordrende kjøreforhold.

Bilkø
Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

Veitrafikksentralen melder om kø på E6 langs Mjøsa fra Minnesund til Espa i nordgående retning.

– Det er mye kø på denne strekningen og vi anbefaler omkjøring, enten E16 og fylkesvei 24 om Skarnes eller riksvei 4, sier trafikkoperatør Gun Aaserudhagen til NRK.

Kø ut fra storbyene

Det forventes en del trafikk ut fra de store byene onsdag ettermiddag.

– Det er en av de største utfartsdagene og det ventes kø flere steder. Folk slutter tidlig og trafikken vil hope seg opp fra klokken tolv og utover, sier Aaserudhagen.

Les også: – Nyt påskekøen

Ellers melder en tipser om saktegående kø på E6 sør for Trondheim fra like etter City Syd i retning Klett.

På de store hovedveiene ut av Bergen flyter trafikken foreløpig fint. På E39 i Sogn og Fjordane har Fjord1 satt inn en ekstraferge i sambandet Lavik-Oppedal for å ta unna den ventede påskeutfarten.

Se alle trafikkmeldinger her.

Husk sommerdekk

Aaserudhagen på veitrafikksentralen minner om at det er snødekke i høyden og anbefaler vinterdekk.

– En viktig oppfordring fra oss er vinterdekk, folk bør ikke kjøre opp på fjellet med sommerdekk selv om det er bart på veiene i byene.

Kraftig vind i nord

E6 over Sennalandet er stengt på grunn av kraftig vind i Finnmark.

På E69 kan det være farlig for store biler å kjøre strekningen Repvåg-Nordkapptunnelen på grunn av den sterke vinden, ifølge Statens vegvesen.

Mellom Bekkarfjord og Hopseidet er det innført kolonnekjøring.

Vanskelige kjøreforhold i sør

Ifølge Aaserudhagen er det fremdeles rolig på E18 mot Vestfold og Buskerud.

– Trafikken skal flyte greit langs E18 i sørgående retning. Det er mulighet for kø ved Tønsberg siden det er noe veiarbeid på stedet, men dette går bra inntil videre.

Ellers meldes det om at det på fjellet i Sør-Norge er det ventet vanskelige kjøreforhold i østafjells-regionen, Innlandet og Vestlandet sør for Stad i morgen på grunn av sterk vind og nedbør.

Valdresflye er stengt, og blir ikke åpnet igjen i dag. Sognefjellet er fremdeles vinterstengt, men vegen er åpen fram til skisenteret på dagtid.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger