Hopp til innhold

Pascal: – Norske foreldre må skjerpe seg

Stjernekonditoren Pascal Dupuy mener nordmenn må kutte ut posekakene, mens bloggeren «CasaKaos» kaller posekakene for livreddere.

Pascal snakker om posekaker. I mai og juni dobler salget seg - det synes han er forferdelig.

NB: I videoen sies det 40 gram bakepulver. Det riktige skal være 10 gram. Hele oppskriften finner du nederst i artikkelen.

Det stormet da NRK denne uken fortalte at posekaker som brownies og sjokoladekake i langpanne dobler salget i mai og juni. Med god grunn, skal vi tro den kjente, franske konditoren Pascal Dupuy.

– Norske foreldre må virkelig skjerpe seg, sier han.

Han mener nordmenn bør holde seg langt unna posekaker:

– Vi har et ansvar som foreldre. Vi må lære våre barn hvordan det blir i fremtiden hvis vi bare blir avhengig av poseblandinger, sier han.

Den franske konditoren har en klar oppfordring til norske foreldre:

Pascal mener at vi må droppe posekakene.

– Elsker posekaker

Pascal mener det ikke finnes noen grunn til å lage posekaker. I dag lagde han kakerøre på direkten i NRK Ukeslutt for å vise hvor enkelt det kan være.

– Jeg synes det er trist at man skal være avhengig av poseblandinger for å lage kaker. Jeg er glad jeg aldri har gjort det foran mine barn, sier han.

Bloggeren Marte Frimand-Anda, kjent som «CasaKaos», er helt uenig med Pascal.

– Jeg elsker posekaker. Jeg hadde ikke overlevd denne årstiden uten posekaker. Det begynner med 17.mai, og etter det eksploderer det med avslutninger. Det blir mye, og jeg synes det er fantastisk at vi har ferdigblandinger, sier hun.

Bloggeren synes posekaker er mer enn godt nok, og leverer stolt fra seg sjokoladekaker laget av halvfabrikata. Det reagerer Pascal kraftig på.

Hør den friske debatten mellom Pascal Dupuy og bloggeren «CasaKaos» i Ukeslutt:

Hyller posekaker

Avslutninger i skoler, barnehager, lag og foreninger gjør at salget av posekaker går rett til værs i sommervarmen.

– Vi trenger ikke lage en kakebakekonkurranse for å fôre en gjeng med 6-åringer på skoleavslutning, mener Susanne Kaluza, som hyller posekakene.

Pascal er uenig i at det blir en kakebakekonkurranse.

– Det er trist å se det på den måten. Det skal ikke være en konkurranse, man skal lage noe godt av gode råvarer, sier han.

– Det er smaken som teller, ikke utseendet. Ha det gøy og eksperimenter, oppfordrer konditoren.

Kakebord sommeravslutning Kolsås i Bærum

OMSTRIDT: Her er de omstridte posekakene. Bildet stammer fra en skoleavslutning i Bærum. Alle kakene stammer fra en poseblanding.

Foto: Gunnhild Viken / NRK

– Forferdelig

Den franske konditoren er forferdet over at flere av venninnene til døtrene hans aldri har bakt en kake uten hjelp av en ferdigblanding.

– Jeg kan ikke tro det. Det er forferdelig, sier han.

Selv har den omstridte kakemesteren bakt siden han var fem år og hjalp moren på kjøkkenet for første gang.

Nå har han bodd i Norge i 30 år, og synes det er trist at ikke nordmenn har utviklet seg mer på kakefronten.

Pascal har delt en enkel kakeoppskrift med NRK sine lesere:

AKTUELT NÅ