Parat: – Dette endrer ingenting

Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud mener Norwegian-sjef Bjørn Kjos bryter arbeidsmiljøloven når han splitter pilotene i nye datterselskaper.

Parat-lederens reaksjon på Norwegians opprettelse av tre nye selskaper

Skjæggerud møtte pressen ved Parats kontorer i Oslo torsdag ettermiddag. Der leste han opp en uttalelse.

– Det som nå har skjedd, endrer ingenting. Det her viser at det eneste faste vi kan forholde oss til er morselskapet Norwegian. Andre selskaper i konsernet forandrer seg fra en dag til en annen, uten at at arbeidslivets spilleregler følges, sa Skjæggerud.

– Vanskelig for pilotene

Pilotenes hovedkrav er å få være ansatt i Norwegians moderselskap fremfor datterselskapet Norwegian Air Norway (NAN).

Torsdag splittet Norwegian-leder Bjørn Kjos pilotene i tre nye datterselskaper. Ett selskap for hvert av de skandinaviske landene: Norge, Sverige og Danmark.

– I en slik virkelighet det som dere forstår vanskelig for pilotene å vite hvem som er deres formelle arbeidsgiver. Til gjengjeld vet de godt hvem som er deres reelle arbeidsgiver, nemlig morselskapet Norwegian.

LES OGSÅ: Hevdet de ble presset av Norwegian: – Vi burde sjekket fakta bedre

LES OGSÅ: Norwegian permitterer 800 kabinansatte

Mener Kjos ikke har lov

Skjæggerud sa videre at Parat mener Bjørn Kjos ikke har lov til å gjennomføre de nye endringene.

– Som arbeidsgiver har han ingen myndighet til å bestemme over arbeidstagere mens de er i streik. De er midlertidig løst fra sitt arbeidsforhold. Dermed fremstår dette her som et forsøk på å omgå hele streikeretten, sa han.

Han sa videre at Kjos sitt mål har vært «å splitte pilotkorpset» i Skandinavia, og at det er det han nå forsøker å gjøre med splittingen av selskapet.

– Det gjør han uten å informere, drøfte eller på noen annen måte følge reglene i arbeidsmiljøloven. Bjørn Kjos forholder seg altså ikke til de spillereglene som gjelder når de ikke passer ham. Det utfordrer det seriøse arbeidslivet, og det utfordrer arbeidsgivere som følger spillereglene, sa Skjæggerud før han forsvant inn i Parats kontorer igjen uten å svare på spørsmål fra pressen.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger