Parat tar selvkritikk for ordbruk – Norwegian planlegger møter

Leder for pilotenes fagforening Parat mener det viktigste for å få passasjerene, pilotene og Norwegian i lufta nå er at det blir reelle forhandlinger. Norwegian bekrefter til NRK at de ser for seg møter fredag.

Hans-Erik Skjæggerud om streiken i Debatten

Hans-Erik Skjæggerud snakket på vegne av pilotene om streiken i Debatten torsdag kveld. Nå håper han på mindre spiss ordbruk og heller reelle forhandlinger.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Vi erkjenner at vi må forhandle hvis passasjerene skal komme i lufta igjen. Det håper vi at Bjørn Kjos også erkjenner, sier Hans-Erik Skjæggerud til NRK fredag morgen.

Natt til fredag lå det an til enda en omfattende streikedag for Norwegian. Dermed vil over 100 000 passasjerer være rammet siden pilotstreiken stopper mellom 35 000 og 40 000 reisende daglig.

Norwegian planlegger i dag å gjennomføre noen få flyvninger mellom Oslo, Trondheim og Bergen.

Fagforeningskollega Halvor Vatnar møtte torsdag kveld Norwegian-toppsjef Bjørn Kjos ved NRKs studioer for første gang på flere dager.

Nå sier Parat-leder Skjæggerud at den svært tilspissede ordbruken ikke nødvendigvis bidrar til sjansene for å finne løsninger.

– Vi tar selvkritikk for ordbruken i det siste. På samme måte som den andre parten må vi tenke at ting kunne vært gjort annerledes. Det viktige nå er å komme seg til forhandlingsbordet, sier Parat-lederen.

Pilotstreik i Norwegian

Passasjerene blir møtt av skjermer med info om streik på flyplasser over hele landet.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Haster å finne løsninger

Flere ganger har de to partene i pilotstreiken sagt at de er villige til å møtes.

Blant annet har fagforeningen Parat med pilotene i Norwegian Pilot Union sagt at de vil forhandle. Norwegian har invitert til drøftinger. Dette har fagforeningen avvist fordi de vil ha likeverdige forhandlinger.

– Det haster å finne løsninger. Både mine medlemmer og Bjørn Kjos er interessert i å fly passasjerer. Nå står både flyene og passasjerene på bakken, sier Skjæggerud i fagforeningen Parat.

– Er dere klare til å stille til samtaler på kort varsel?
– Vi har vært klare til å forhandle når som helst, hvor som helst og på kort varsel. Det har ikke endret seg, svarer han.

Siste informasjon fra Norwegian

Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen bekrefter at det planlegges møter fredag.

Norwegian bekrefter møter fredag

NRK har vært kort i kontakt med Norwegians informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen.

Han bekrefter at ledelsen i selskapet ser for seg møter fredag.

– Det jeg vet er at det skal være møter i dag, men innholdet i de møtene har jeg ikke kjennskap til, sier Sandaker-Nielsen til NRK.

– Er dere enige i at ordbruken bør jekkes ned nå?

– Vi har hele tiden ønsket at forhandlingene skulle foregå bak lukkede dører. Slik kunne vi funnet løsninger i rolige former der samtalene hører hjemme, men nå må vi bare løfte blikket og se framover for å finne løsninger, svarer Norwegians informasjonssjef.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger