Øygard ute av fengsel - vil gjenåpne saken

Overgrepsdømte Rune Øygard har nå sonet ferdig straffen og er ute av fengsel. Han ønsker å renvaske seg.

Rune Øygard

FRI: Rune Øygard har vært ute av fengsel i en stund, forteller advokaten hans.

Foto: Meek, Tore / NTB scanpix

Øygard var Arbeiderparti-ordfører i Vågå i Oppland før han ble tiltalt for overgep i 2012.

– Øygard har vært ute i en god stund. Han kan nå konsentrere seg om gjenåpningen av straffesaken uten å bli beskyldt for å ville komme seg unna straff, sier hans advokat John Christian Elden til Dagbladet.

Vil bruke tid

Elden opplyser at en begjæring om gjenopptakelse, hvis den blir fremmet, skal være så bearbeidet at den vil føre fram. Øygard ønsker ikke å kommentere saken selv overfor avisen.

– Vi tar oss derfor den nødvendige tid, sier Elden.

Øygard selv ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt og viser til at familien ønsker fred og ro. Han har tidligere sagt at han er uskyldig dømt og at han har planer om å klage saken inn for menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

Slapp ut tidligere

Øygard ble først dømt til ett år og tre måneders fengsel, men fikk skjerpet straffen med ytterligere ett år i Høyesterett i september 2013. 11. desember samme år startet han soningen på Ullersmo.

Etter utmålt strafferamme skulle han ha blitt løslatt først i mars neste år.

I tillegg til fengselsstraff ble Øygard døm til å betale 120.000 kroner i oppreisningserstatning til jenta som var fornærmet i saken. Hun har i boken «Ikke si det til noen» forklart med egne ord i detalj om forholdet til Øygard, maktmisbruk, overgrepsregime og hvordan hun oppfattet omverdenens reaksjoner på anmeldelsen og behandlingen i rettsapparatet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger