Overrasket over reaksjonene

Lederen av Stortingets pensjonsstyre Sigvald Oppebøen Hansen (Ap) er overrasket over reaksjonene fra stortingsrepresentantene som er tatt for å ha tjent for mye ved siden av pensjonen.

Sigvald Oppebøen Hansen
Foto: Knut Falch / Scanpix

Samtlige av dem som havnet i Riksrevisjonens søkelys etter en stikkprøvekontroll, reagerer med overraskelse. De sier at de har mottatt sin pensjon i god tro og avviser at de har jukset til seg penger.

Nett-radio: Stortingspensjonistene slår tilbake

Nett-radio: Magnus Takvam om pensjonsrotet

- Dersom det er korrekt det som står i mediene i dag, så overrasker det meg. Når Stortingets pensjonsstyre fatter vedtak, så blir vedkommende søker gjort oppmerksom på det regelverket som gjelder, ikke minst i forhold til det som gjelder anledning til å tjene ved siden av, sier Oppebøen Hansen til NRK.

Alle skal sjekkes

Nå blir alle i denne gruppen kontaktet av Stortingets pensjonsstyre og bedt om å opplyse hva de har tjent ved siden av pensjonen etter at de gikk av, skriver Aftenposten.

Hansen (Ap), imidlertid tror ikke at det ligger bevisst juks bak de ureglementerte pensjonsutbetalingene.

- De stortingsrepresentantene som har fått for mye, må betale tilbake på lik linje med andre i samfunnet. Jeg har ingen grunn til å tro at det er snakk om bevisst lureri, men snarere mangel på kunnskap, sier Oppebøen Hansen til NTB.

- Trenger nytt kontrollsystem

Han mener saken viser at det er på tide med et nytt kontrollsystem for pensjonene til stortingspolitikere. Et system som ikke bare er basert på tillit. I dag er det slik at pensjonistene selv skal oppgi hvilke inntekter de har ved siden av pensjonen.

Han sier det må diskuteres om hele kontrollapparatet må legges utenfor Stortingets myndighet.

- Det kan oppleves problematisk i forhold til habilitet at man skal vedta å utbetale pensjoner til tidligere kolleger. Derfor bør en uhilda instans overta dette ansvaret

SISTE NYTT

Siste meldinger