Over 100.000 mennesker er døde av koronaviruset i India

India blir med den dystre rekorden det tredje landet som har mistet over 100.000 innbyggere til pandemien. Kun USA og Brasil har gjort det samme.

AP Week in Pictures Asia

SORG: En indisk kvinne gråter av synet av sin døde ektemann i et krematorium i Gauhati, India. Mer enn 100.000 mennesker har dødd av koronaviruset i landet.

Foto: Anupam Nath / AP

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

Kun USA har flere smittetilfeller enn India, som søndag har passert et dødstall på 100.000 personer.

Det melder New York Times.

Eksperter avisen har snakket med frykter at det egentlige dødstallet er mye høyere enn det indiske helsemyndigheter har rapportert om.

6,4 millioner indere er smittet av koronaviruset, og kun Brasil og USA har lignende dødstall. De tre landene står ifølge Reuters for 45 prosent av alle koronadødstall i verden.

Gradvis gjenåpning av landet

India har og nådd en lysere koronamilepæl – ingen land i verden har flere pasienter kommet seg etter smitte. 83 prosent av smittede blir friske, ifølge indiske helsemyndigheter.

Så langt i koronapandemien har september vært Indias verste måned, skriver BBC. I gjennomsnitt har mer enn 1000 indiske innbyggere dødd hver dag.

Ifølge Hindustan Times har ett av fem dødsfall i verden den siste uka kommet fra India. Verst rammet er ifølge nyhetsbyrået AP regionene Maharashtra og Karnataka.

– Indias dødstall reflekterer ikke graden av ødeleggelse viruset har gjort, sier virolog T. Jacob John til byrået.

Den dystre milepælen kommer rett etter at statsminister Narendra Modi varslet begynnelsen på gjenåpningen av landet.

Rammet økonomien hardt

Fra 15. oktober vil kinoer åpne igjen, og indiske delstater vil få lov til å åpne skolene, skriver New York Times. Studenter og elever skal få mulighet til å velge nettundervisning dersom de ønsker det.

Det er allerede varslet at skolene i hovedstadsområdet Dehli vil holde stengt frem til 31. oktober, skriver Hindustan Times.

Den indiske regjeringen åpner også opp for å øke antallet mennesker på innendørs-arrangementer til 200, ifølge Times of India.

Lettelsen på koronatiltakene ses på som et forsøk på å blåse liv i økonomien igjen, skriver Ap.

Nedstengingen av landet rammet den indiske økonomien hardt. Ifølge New York Times har økonomien krympet raskere enn noe annet land – med 24 prosent forrige kvartal. Til sammenligning har Kinas økonomi begynt å vokse igjen.

Status Norge

Sist oppdatert: 26.10.2020
1 200
Siste uke
54
Innlagt
279
Døde

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger