NRK Meny
Normal

Oslopolitiet etterlyser dronepilot

En drone skal være observert over Oslo i 6000 fots høyde. Politiet sier de ser meget alvorlig på saken, og ønsker tips fra publikum.

Laster kart, vennligst vent...

HØYTFLYVENDE: En drone skal ha blitt observert over Skøyen i Oslo. Politiet leter nå etter droneføreren. Sirkelen viser flyforbudssonen.

I 19-tiden fredag kveld ble en drone observert på rundt 6000 fots høyde, skriver Oslopolitiet på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Dronen skal være observert fra et passasjerfly i luftrommet over Skøyen på Oslos vestkant, opplyser operasjonsleder Tor Grøttum i Oslopolitiet til NRK.

– Vi fikk melding fra Avinor om at det var observert en drone som kom i konflikt med en SAS-maskin på vei til Gardermoen. Dronen var observert på rundt 6000 fots høyde, sier Grøttum.

Nå leter politiet etter føreren av dronen.

– Vi har sendt en patrulje til området for å sjekke. Avinor opplyser til oss at det skal være i nærheten av Skøyen, men det er litt som å lete etter nåla i høystakken, som nå etterlyser tips fra publikum.

Reglene for bruk av droner, som ble innført fra 1. januar 2016, forbyr droner høyere enn 120 meter over bakken eller vannet.

Grøttum sier politiet ser svært alvorlig på saken.

– Det er farlig når et fly i den høyden kommer i konflikt eller i verste fall kolliderer med en drone. Vi ser veldig alvorlig på at droner blir sendt opp i denne høyden, og kan komme i konflikt med flymaskiner.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger