NRK Meny
Normal

Oslo-mann (51) erkjenner delvis straffskyld

ASKER OG BÆRUM TINGRETT: Cappelens medtiltalte klarte ikke selv å svare på noen spørsmål da han møtte i retten for første gang tirsdag. Gjennom sin forsvarer erkjente han delvis straffskyld.

Gjermund Cappelens hasj

POLITIETS BESLAG: 51-åringen skal ha distribuert et lager hvor politiet beslagla flere kilo hasj.

Foto: Politiet

Forsvarsadvokat Vegard Aaløkken

Forsvarer Vegard Aaløkken sier hans klient har et sterkt ønske om å bli ferdig med saken.

Foto: Tor Richardsen, Richardsen, Tor

– Min klient er alvorlig syk, sier forsvarer Vegard Aaløkken til NRK tirsdag morgen.

51-åringen er tiltalt etter «mafiaparagrafen» for oppbevaring av 467 kilo hasj og salg 661 kilo. I tillegg er han tiltalt for oppbevaring av ulovlige våpen og penger som er utbytte fra dopsalg.

Han erkjenner delvis straffskyld på de fleste punkter i tiltalen.

Aaløkken forteller at hans klient, som er en 51 år gammel mann fra Oslo, har vært i dårlig form siden han ble arrestert for to år siden.

Møtte for første gang

51-åringen ser syk ut når han tar plass i den egne rettssalen som er tilrettelagt for at han skal kunne være alene med dommere, forsvarer og aktor. Lyd og bilde ble overført til de resterende tiltalte, deres forsvarere og pressen.

Han svarte ikke selv på noen spørsmål, verken fra aktor eller dommer. Han så ut til å være i dårlig forfatning og så heller ikke opp på dommeren de gangene hun ba om det.

– Jeg har mange spørsmål, men jeg vet ikke om det er noe poeng at jeg stiller dem ut i lufta? Sa aktor Lars Erik Alfheim før det ble tatt pause i rettssaken.

Vil bli ferdig med saken

– Han har et veldig sterkt ønske om å bli ferdig med saken, sier forsvarer Aaløkken til NRK.

Han viser dermed til at 51-åringen møtte opp for at retten kan dømme ham i saken.

Dommer Cecilie Walnum informerer om at han har hatt lovlig forfall fra rettssaken på grunn av sin sykdom.

Cappelen tiltalt som hovedmann

Gjermund Cappelen (48) fra Bærum er tiltalt som hovedmann bak et omfattende nettverk som smuglet hasj fra første halvdel av 1990-tallet og fram til pågripelse i 2013.

Gjermund Cappelen

Gjermund Cappelen sa til NRK mandag at han synes det var tragisk at en av konsekvensene av handlingene hans er at en av hans partenere har blitt alvolig syk.

Foto: Martin H. W. Zondag / NRK

Han har i retten erkjent straffskyld. Han sier imidlertid at han i frykt for eget liv og helse ikke vil røpe andre navn i saken. Han har sagt at det skulle vært mange flere siktet i saken enn de åtte som er det nå.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger