NRK Meny
Normal

Oslo Frp vil avlyse Siem Pilots aksjon på Middelhavet

GARDERMOEN (NRK): Dersom Oslo Frp får det som de vil, skal det bli slutt på at Siem Pilot redder flyktninger på Middelhavet og frakter dem til Italia. Også bosetningen av flyktninger i Norge vil fylkeslaget endre på.

Keshvari

Mazyar Keshvari leder Oslo Frp. Han kommer med to forslag til ny flyktningpolitikk til landsmøtet.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Enkelte vil karakterisere det som en ferge fra Nord-Afrika til Italia, sier Mazyar Keshvari fra Oslo Frp til NRK.

Han vil ikke stå inne for den karakteristikken selv, men mener det er nøvendig å gjøre om på innsatsen i Middelhavet dersom den skal fortsette.

– Vi har en forpliktelse til å hjelpe mennesker i nød, men dette har gått over til å assistere folk veldig nærme grensen til Nord-Afrikanske land over til Italia. Det var ikke slik det var tiltenkt, sier Keshvari.

Vil stanse aksjonen

Siem Pilot har sammen med skipet Henry von Koss hentet opp snaut 60.000 flyktninger og migranter fra falleferdige farkoster i Middelhavet siden sommeren 2015. Men Oslo Frp mener færre vil drukne, dersom innsatsen stanses.

– Det bidrar til at langt flere mennesker legger ut på denne ferden, enn de som under normale omstendigheter ville gjort det. For det er bare å svømme ut eller ha veldig provisoriske fartøyer, for da vet de at det står et skip klar for å plukke dem opp, mener Keshvari.

Han mener Norge bør øke støtten til å bygge flyktningleirer i Nord-Afrika som kan ta hånd om de som eventuelt skal reddes og fraktes tilbake.

Siem Pilot

Siem Pilot har reddet mange tusen flyktninger i Middelhavet.

Foto: Ella Ide / AFP

Vanskeligere bosetting i Oslo

Keshvari og hans fylkeslag ønsker også å endre på bosettingssystemet i Norge, for å redusere belastningen på hovedstaden.

– Flyktninger og asylsøkere som er i introduksjonsprogram, skal holde seg i den kommunen de er, og ikke kunne flytte rundt på seg før de er i stand til å skaffe bopel og finansiere eget livsopphold, foreslår Keshvari.

– Er dette et forbud mot flyktningbosetning i Oslo?

– Så lenge man lever av velferdsoverføringer, er man nødt til å akseptere de betingelsene. Det er ingen menneskerett å bosette seg i landets hovedstad, som har de desidert største kostnadene, sier Keshvari.

Begge forslagene er sendt inn som såkalte tidsaktuelle resolusjoner til Frps landsmøte. En redaksjonskomité skal vurdere hvilke av de innsendte forslagene landsmøtet skal ta stilling til.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger