Oslo Ap: – Vi har kommet litt skjevt ut

Oslo Arbeiderparti vil fjerne all tvil om hvor lett det er å si fra om seksuell trakassering. Partisekretær Kjersti Stenseng mener media har skapt et inntrykk av at partiet ikke tar det på alvor.

Frode Jacobsen

– Det har vært en fortvilende situasjon, sier Frode Jacobsen i Oslo Ap.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Onsdag skrev sju av toppene i Oslo Ap et opprop der de hevder det har hersket en giftig partikultur i Arbeiderpartiet, og at de har kviet seg for å uttale seg offentlig om #metoo-kampanjen fordi de frykter at det blir oppfattet som en del av en maktkamp.

Samtidig skal flere varslere ha bedt om at partisekretær Kjersti Stenseng ble holdt utenfor prosessen fordi hun oppleves som en nær støttespiller til Ap-nestleder Trond Giske.

Torsdag møttes Stenseng, Oslo Ap-leder Frode Jacobsen og kulturbyråd Marianne Hansen i Politisk kvarter.

– Vi hadde fått en del tilbakemeldinger fra medlemmer om at det var usikkerhet rundt om det var greit å si fra om slike ting i partiet. Det skal ikke mistenkeliggjøres. For å rydde all tvil av veien, følte vi det var nødvendig å si at det er lav terskel for å si fra og at man skal tas på alvor, sier Hansen om oppropet.

Hun reagerer på bruken av anonyme kilder i norske medier, og mener det er viktig å stå frem med fullt navn.

– Media har skapt inntrykket

Kjersti Stenseng

Partisekretær Kjersti Stenseng mener det er media som har skapt et inntrykka av at Ap ikke tar varsler på alvor.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Stenseng vil ikke kommentere om Ap har fått noen varsler i det hele tatt, men forteller at #metoo-kampanjen har vært på dagsorden i hele høst.

– Hvis de føler at de ikke kan komme til meg, føler jeg at det er veldig synd. Det er synd at media har skapt et inntrykk av at Ap ikke tar det på alvor. Hovedproblemet er at folk ikke tør å varsle, sier Stenseng.

– Når man surrer sammen maktkamp og rykter om seksuell trakassering i media, gjør det dessverre ikke terskelen lavere for å si fra. Jeg tror det skremmer folk, og det er veldig synd, sier hun.

Jacobsen sier han ville bidra til å fjerne all tvil om terskelen for å si fra.

– Det har vært en fortvilende situasjon at Ap med sin tradisjon som likestillingsparti har kommet litt skjevt ut i noe som burde være veldig enkelt. Ved å være tydelige og stå frem med navn håper jeg vi kan bidra til å komme på rett kurs, sier Jacobsen.

– Vi kan sikkert være flinkere til å ta opp ting internt, og da er det bedre at vi stikker hull på den ballongen. Jeg er sikker på at vi kommer styrket ut av dette, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger