Oslo Ap vil vrake Espen Barth Eide fra sikker plass på valglisten

Espen Barth Eide får ikke stå på 3. plass i Oslo Arbeiderpartis forslag til valgliste før stortingsvalget. Han stilte ultimatum om å få en sikker plass på listen.

Espen Barth Eide hos NRK på Marienlyst, Oslo

Espen Barth Eide stilte ultimatum om 3.-plassen på valglisten til Oslo Arbeiderparti før stortingsvalget, og ble vraket fra listen.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

I en pressemelding fra nominasjonskomiteen i Oslo Arbeiderparti, opplyses det at komiteen enstemmig ønsket å innstille Espen Barth Eide på 5. plass i sitt forslag til valgliste før stortingsvalget.

Espen Barth Eide stilte ultimatum til Oslo Ap om å bli innstilt til 3. plass på valglisten før stortingsvalget. Han ønsket ikke å stå på 5. plass på listen.

– Jeg var motivert og ønsket meg 3.-plassen. Jeg er skuffet over at jeg ikke får den, sier Barth Eide i en kommentar.

Han vil fortsatt kjempe for å få en sikker plass.

– Vi får se hva som skjer. Jeg har gitt beskjed til komiteen om at jeg var svært motivert, men ville ha en sikker plass. Jeg har ikke trukket meg som kandidat.

Frode Jacobsen er innstilt på 3.-plassen i forslaget fra Aps nominasjonskomite.

– Frode Jacobsen er en glimrende kandidat, og jeg vil gratulere ham, sier Barth Eide.

Jonas Gahr Støre på topp

– Espen har gitt komiteen beskjed om at han vil takke nei til 5.-plassen. Derfor har komiteen innstilt tre kvinner og to menn på det antall plasser vi i dag har på Stortinget, heter det i pressemeldingen fra nominasjonskomiteen.

Komiteen har innstilt partileder Jonas Gahr Støre fra Vestre Aker som førstekandidat på listen. Deretter kommer Zaineb Al-Samarai fra Nordstrand på andreplass, og Frode Jacobsen på den tredje plassen.

Listen fra nominasjonskomiteen skal nå ut på høring til Oslo APs partilag og AUF.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger