Ønsker Sandberg på topp i Nord-Trøndelag: – Han kan ikke gi seg ennå

Nordtrønderne håper Frp-nestleder Per Sandberg ombestemmer seg og stiller til stortingsvalget neste år. Mandag møter han nominasjonskomiteen i hjemfylket.

Per Sandberg

TENKT FERDIG: Per Sandberg sier til NRK at han har tenkt ferdig når det gjelder avgjørelsen om å ikke stille til gjenvalg. Frp i Nord-Trøndelag gjør likevel er forsøk på å overbevise ham.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Sandberg, som representerte Sør-Trøndelag på Stortinget før han gikk inn i regjering som fiskeriminister, varslet i juni om at han ikke søker gjenvalg i 2017.

Likevel har lokallaget i Per Sandbergs hjemby nylig foreslått Sandberg som listetopp for Nord-Trøndelag.

Janne Kathrine Jørstad

HÅPER: Janne Kathrine Jørstad i Levanger Frp tror Sandberg har mer å gi.

Foto: Privat

– Jeg tror ikke han er klar for å slutte. Han har mer å gi, og må være med videre, sier Janne Kathrine Jørstad, leder i Levanger Frp, til NRK.

Men selv om Sandberg har sagt ja til å møte nominasjonskomiteen, betyr ikke det at den profilerte Frp-politikeren sier ja til fire nye år som folkevalgt på tinget.

«Jeg har vært ferdig tenkt lenge, jeg. Men jeg respekterer og har takket ja til et møte med nominasjonskomitéen på mandag. Da etter at det er fremmet forslag på meg,» skriver Sandberg i en SMS til NRK.

Det har vært en vanskelig beslutning å ta. Men jeg har holdt på i 20 år på toppnivå. Nå er det riktig å slippe nye krefter til. Jeg er utrolig takknemlig for alt jeg har fått oppleve så langt i Frp, og kjempestolt over alt vi har oppnådd.

Per Sandberg / Adresseavisen 03.06.16

– Godt likt

Lederen for Nord-Trøndelag Frp, Einar Almaas, sier til NRK at Sandberg blir behandlet på lik linje med alle andre kandidater.

– Prosessen går sin gang, sier han.

– Dersom han sier ja, er han en veldig aktuell kandidat. Han er såpass godt likt i Nord-Trøndelag, at det vil overraske meg om han ikke blir nominert, sier Almaas og understreker at det uansett er nominasjonskomiteen som har det siste ordet.

Har ombestemt seg før

Høsten 2013 sa Sandberg til Dagbladet han ville gå av som nestleder til våren på grunn av mangel på motivasjon. Men i februar 2014 var motivasjonen tilbake, og Sandberg ønsket likevel å fortsette som nestleder.

Nå håper Jørstad i Levanger Frp at Sandberg snur, igjen.

– Han kan ikke gi seg nå. Det hadde vært artig å få ham tilbake. Han er en av grunnene til at jeg begynte i politikken, sier hun til NRK.

Fremskrittspartiet fikk ikke inn noen representanter fra Nord-Trøndelag etter valget i 2013. Sist periode var tidligere arbeidsminister Robert Eriksson inne, men han har varslet at han ikke vil stille til valg i år.

Sandberg ble valgt til Stortinget fra Nord-Trøndelag i 1997, men fra 2005 har han representert Sør-Trøndelag, inntil han ble fiskeriminister før jul.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger