NRK Meny
Normal

Omfattende valgdekning og NRK3

NRKs valgdekning i høst blir den mest omfattende noensinne.

Valg 2007
Foto: Espen Øyen / NRK

Valgkampen er allerede i full gang med partiutspørringer på P2, der publikum kan ringe inn og stille spørsmål.

Les også: Hovedside for Valg 07  

Les også: Oversikt over partilederutspørringene

På en pressekonferanse i dag ble det klart at NRK skal satse mer på distriktene enn før, og lokale kandidater skal få slippe til i beste sendetid. Publikum skal også involveres mer enn tidligere.

Valgdekningen på TV starter mandag 20. august, med den første Valg 07: Duell-sendingen som ledes av Atle Bjurstrøm. Da skal Jens Stoltenberg og Siv Jensen møtes til duell.

- Seerne liker dueller, og det er godt egnet til å synliggjøre forskjeller mellom partiene, sier Bjurstrøm.

Valgnatten 10. september går direkte i fire kanaler. Det blir distriktssendinger på NRK1 og P1, mens NRK2 og P2/Alltid Nyheter har rikssendinger hele kvelden. Valgnatten på TV ledes av Nina Owing, Ingvild Bryn og Geir Helljesen.

NRK3 lanseres

Midt i valgkampen lanseres også den nye TV-kanalen NRK3. Den nye kanalen skal være på lufta 3. september, rett etter at det digitale bakkenettet lanseres.

NRK3 blir i utgangspunktet en underholdningskanal, mens NRK2 vil fokusere mer på fakta, nyheter, kultur og dokumentarer.

Les også: Slik blir NRK3  

NRK.no 

Dekningen på nett blir også den mest omfattende så langt. For første gang har publikum muligheten til å sende inn videospørsmål via NRK.no, og ordførere skal få sende spørsmål til rikspolitikerne.

Det blir også nettmøter med politikere, og usikre velgere kan for sikkerhets skyld ta Geir Helljesens lynkurs i valgkunnskap på NRK.no.

Les: Geirs valgskole  

Resultatservice blir tilgjengelig på mobiltelefon, og i daglige lokale sendinger i både radio og TV.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger