NRK Meny
Normal

Oljearbeidere krever sykehus-utsettelse

Oljearbeidere frykter at et nytt sykehus i Molde kan gå på sikkerheten løs for de som jobber offshore i Norskehavet. – Utsett beslutningen til man kan garantere sikkerheten, er beskjeden fra Industri Energi.

Njord A platform i norskehavet

Arbeidere som jobber på blant annet Njord-feltet i Norskehavet blir som regel flydd til sykehuset i Kristiansund ved medisinsk evakuering. Hvis det nye sykehuset legges til Molde kan det gå på sikkerheten løs, mener fagforbundet Industri Energi.

Foto: Øyvind Nesvåg / Statoil

– Vi kan ikke godta at sikkerhet og beredskap svekkes som følge av lokasjonen for nytt sykehus i Møre og Romsdal, sier forbundssekretær Henrik Fjeldsbø i Industri Energi.

Henrik Fjeldsbø i Industri Energi

Henrik Fjeldsbø i Industri Energi ber om mer samkjøring og konsekvensutredning før det bestemmes hvor sykehuset skal ligge.

Foto: Atle Espen Helgesen/Industri Energi

Forbundet representerer over 60.000 ansatte i norsk oljenæring, og mange av disse har arbeidsplassen sin på plattformer og rigger i Norskehavet. For flere av disse er sykehuset i Kristiansund det nærmeste.

Tar lenger tid til Molde

Når plasseringen av nytt sykehus kommer opp, mener Fjeldsbø det må tas hensyn til tidsbruken det tar fra installasjonene i havet og inn på land. De har derfor sendt et brev til styret i helse Midt-Norge, helseministeren og Stortingets Helse- og omsorgskomite.

– Vi tar ikke stilling til om det nye sykehuset bør ligge i Molde eller Kristiansund. Fokuset vårt er sikkerhet og beredskap, påpeker Fjeldsbø på Industri Energis nettsider.

Fjeldsbø påpeker og at det i dag er lite samkjøring av beslutningene om sykehus og Polities redningssentral, som nå vurderes nedlagt i Kristiansund.

De ber derfor om en fullstendig konsekvensutredning for å sikre at det ikke får uheldige følger for beredskapen offshore. Til tross for at de ikke tar stilling til hvor sykehuset skal ligge, så viser de til beregninger om at det vil ta 10 til 20 minutter ekstra å fly med helikopter til Molde.

Etter et styremøte med høy temperatur i Ålesund i dag, ble det klart at styret i Helse Møre og Romsdal vedtok Opdøl-tomta i Molde som plassering for det nye fellessykehuset i Nordmøre og Romsdal.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger