Olav Gran-Olsson takker av

Etter over 40 år som økonomimedarbeider i NRK, gikk Olav Gran-Olsson (69) i dag over i pensjonistenes rekker.

Olav Gran-Olsson
Foto: Marit Holmquist Fenne / NRK

Olav Gran-Olsson er født 16. april 1939 i Trondheim. Han begynte sin karriere i NRK i 1968, hvor han den første tiden jobbet sammen med Erik Bye.

Fra 1970 jobbet han som økonomireporter i NRK Dagsrevyen.
Han har også hatt to perioder som utenrikskorrespondent i Bonn og Berlin.

Husker som en elefant

– I dag tar vi farvel med en hedersmann, sa nyhetsredaktør Jon Gelius til de mange kollegene som var kommet for å hylle Gran-Olsson på hans siste arbeidsdag.

Gelius trakk også frem Gran-Olssons utrolige hukommelse i takketalen sin:

– Du har minne som en elefant. Jeg taper hver gang du utfordrer meg til å huske. Du har vært en læremester for oss, meg inkludert, sa Gelius og karakteriserte jubilanten som en person som evner å sette stoffet i perspektiv og forenkle krevende saker så publikum forstår.

Rosenborg-tilhenger

NRK-veteranen gir seg dagen før han fyller 70, og Gelius hadde i den anledning invitert en spesiell gjest til markeringen.

– Dette er stort for meg og. Du har vore viktig for kulturlivet i Noreg. På vegne av heile kultur-Noreg takkar eg for innsatsen, sa fiolinist Arve Tellefsen da han skulle gi samfylkingen en musikalsk gave.

Tellefsen spilte stykket «Banjo og fele» og la til et melodisk innslag som ofte kan høres på Lerkendal stadion.

Gran-Olsson har allerede fri adgang på alle Rosenborgkampene, så et sesongkort til kampene var ikke blant gavene fra kollegene.

Istedet fikk han blant annet et gavekort til operaen.

Fikk låne jagerfly

I ettermiddag satt økonomireporteren på andre siden av mikrofonen da han var gjest i Dagsnytt 18 på P2 og NRK2.

Video nsps_upload_2009_4_15_21_14_44_3082.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: Olav Gran-Olssons siste dag i NRK

Her fortalte han om sine første år i NRK da han jobbet sammen med Erik Bye i programmet Idébanken. Da var det en helt annen virkelighet for norske journalister.

– Da vi skulle frakte reportere fra Idébanken rundt omkring i landet, ringte vi forsvarsministeren og fikk rekvirert et jagerfly. Det tenkte jeg på i dag da jeg nesten ikke fikk utlevert teip for å surre sammen mine siste pappesker her, sier Gran-Olsson som var fjernsynets første økonomimedarbeider.

– De forskjellige finansministrene hadde inntil da aldri blitt intervjuet av en som kunne litt økonomi, forteller Gran-Olsson som er utdannet sivi løkonom.

– I dag er det mange journalister som driver med økonomi. Når det skjer store saker nå, som for eksempel med Aker, så er det en hel bataljon som er ute og som klarer å få tak i interessant stoff, sier Gran-Olsson.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger