Hopp til innhold

Ola Borten Moe: – Trine Skei Grande mistenkeliggjør mannen

Senterpartiets Ola Borten Moe kritiserer Trine Skei Grandes for å mistenkeliggjøre mannen som sier de har hatt sex. – Jeg har lovet å ikke kommentere dette og det kommer jeg ikke til å gjøre, sier Grande.

Ola Borten Moe, leder av programkomiteen og nestleder i Senterpartiet legger det frem det nye partiprogrammet mandag.

KRITIKK: Ola Borten Moe (Sp) går hardt ut mot det han mener er Trine Skei Gradens mistenkeliggjøring av mannen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

I et lengre Facebook-innlegg tirsdag skriver tidligere Sp-statsråd Ola Borten Moe at Venstre-leder Trine Skei Grande hadde seksuell omgang med en 17 år gammel gjest i hans bryllup i 2008.

«Mange var til stede og fikk det med seg. Jeg vil karakterisere det som en offentlig hemmelighet», skriver Borten Moe i innlegget.

«Det er ikke greit»

Han kritiserer Grande for det han omtaler som mistenkeliggjøring av bryllupsgjesten i den versjonen hun fortalte i mediene i januar.

Venstres landsmøte

STORMET: Det stormet rundt Trine Skei Grande da hun i januar følte seg tvunget til å kommentere ryktene om at hun hadde hatt seksuell omgang med en 17 år gammel gutt på en fest i 2008. Nå får hun på nytt kritikk.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

«Det hersker ingen tvil om de faktiske forhold. Dette handler imidlertid ikke om episoden tilbake i 2008, der skjedde det ingenting ulovlig. Men det handler om at en person som slett ikke har ønsket eller søkt oppmerksomhet om saken blir mistenkeliggjort for å fortelle sannheten av en av Norges mektigste personer gjennom Norges mektigste medier. Det er ikke greit», skriver Borten Moe.

Han legger til at det bryllupsgjesten har fortalt «er sant, det fortjener ikke å bli mistenkeliggjort».

Den nå 27 år gamle mannen sier til NRK at Ola Borten Moe i forkant av Facebook-utspillet spurte ham om det var greit å legge ut innlegget.

– Det sa jeg selvsagt ja til. Fordi det er sant det han skriver, sier mannen, uten å ville kommentere saken ytterligere.

Facebook-innlegget kom få timer før Venstre skulle holde pressekonferanse om helgens landsmøte.

– Ingen kommentar

– Dette har jeg lovet å ikke kommentere, og jeg kommer ikke til å kommentere det, sier Trine Skei Grande til NRK.

– Hva synes du om at Ola Borten Moe skriver en slik Facebook-post?

– Det kommer jeg heller ikke til å kommentere.

– Bidrar du til kaste mistenkelig lys over denne mannen?

– Det kommenterer jeg heller ikke, svarer Grande, som i disse dager forbereder seg til Venstres landsmøte som starter denne helgen.

I et langt Facebook-innlegg tar Senterpartiets Ola Borten Moe et oppgjør med det han mener er Trine Skei Grandes mistenkeliggjøring av varsler. Grande vil ikke si noe om innlegget.

Trine Skei Grande blir konfrontert med beskyldningene.

– Fikk sjokk over hennes fremstilling

Den mye omtalte episoden der Trine Skei Grande skal ha hatt seksuell omgang med en 17-åring på en fest i Trøndelag i 2008, fikk mye oppmerksomhet etter at Venstre-lederen kommenterte ryktene i et stort intervju i Aftenposten 16. januar i år.

– Jeg er ingen overgriper, sa hun til avisen, uten å ville gå i detaljer om hendelsen.

Den 26 år gamle mannen snakket i etterkant av intervjuet med Grande om hennes versjon av det som skjedde i 2008, og fikk ifølge VG «helt sjokk» over hennes fremstilling.

– Hun fortalte at hennes versjon var at det hadde vært en fest hvor venner koste seg og hvor jeg hadde dratt med henne bak et hus og hoppet på henne. Vi gikk en tur og havnet i kanten på en kornåker, hvor vi lå sammen. Frivillig, sa mannen til VG.

Kritiserer mediedekningen

Ola Borten Moe kritiserer også diverse mediers omtale av saken, da særlig i forbindelse med en artikkel som ble publisert av VG i påsken.

Ola Borten Moe, leder av programkomiteen og nestleder i Senterpartiet legger det frem det nye partiprogrammet mandag.

IKKE GREIT: Ola Borten Moe skriver at han føler episoden har blitt en så stor del av norsk offentlighet, at han hadde et behov for å rette opp.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

« ... Også nå omtales saken som en rykteflom. Hans opplysninger blir fremstilt som noe som "skulle ha skjedd". Det fortsetter med VGs redaksjonelle opplysning om at det ble tilbudt 400 000 kroner for å stå frem (ingenting om at dette ble avslått). Og det toppes av Skei Grandes kommentar om at mange var opptatt av prosessen på Jeløya "og mange ønsket å torpedere den",» skriver Borten Moe.

Han mener det mangler innrømmelser av det faktiske forholdet fra Trine Skei Grande, og skriver at det er vanskelig å sitte igjen med et annet inntrykk enn at mannen «forteller en drøy historie for å fremme en politisk agenda og egen økonomisk vinning.»

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger