Økte inntekter og overskudd for Equinor

Equinor endte med et justert driftsresultat før skatt på 4,3 milliarder dollar i andre kvartal. Det er 1,3 millarder kroner mer enn i samme kvartal i fjor.

Statoil bytter navn til Equinor.

GODT RESULTAT: Konsernsjef Eldar Sætre i Equinor har grunn til å smile med dagens tall.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Men til tross for at Equinors resultat av driften er bedre enn i fjor, ventet analytikerne et justert resultat over 4,5 milliarder dollar, viser tall Statoil har innhentet fra 22 analytikere.

Tallene tas i mot med noe som ligner på et skuldertrekk på Oslo Børs etter vel en times handel. Equionor-kursen faller 0,3 prosent, mens hovedindeksen stiger om lag like mye.

Inntektene til det delstatlige oljeselskapet – som på denne tiden i fjor fortsatt het Statoil – økte med 3,2 milliarder dollar til 18,07 milliarder, viser kvartalstallene som ble lagt fram torsdag morgen.

– Vi skaper verdi ved høyere priser, og leverer solide resultater og kontantstrøm fra driften. Dette kvartalet leverer vi meget sterke resultater fra vår internasjonale virksomhet, mens nye felt, økt vedlikehold og en del kvartalsspesifikke elementer bidrar til noe høyere kostnader på norsk sokkel, sier konsernsjef Eldar Sætre i en pressemelding.

Betaler like mye til eierne

– Dette understreker viktigheten av fortsatt kostnadsfokus i hele organisasjonen. Vi er i rute for å levere på vår guiding til kapitalmarkedet.

Det er foreslått å opprettholde utbyttet på 0,23 dollar per aksje for andre kvartal. Selskapet velger likevel å ikke kjøpe tilbake egne aksjer nå.

Utbetalingen vil skje i november, og det er også da selskapet vil kunngjøre hva utbyttet blir i norske kroner.

Internasjonale resultater mest gledelig

På selskapets pressekonferanse på Fornebu torsdag, er det konserndirektør Hans Jacob Hegge som presenterer tallene.

– Vi har i gjennom kvartalet sikret oss nye og attraktive leteområder, og vi har høy produksjon til høyere priser,s sier Hegge

Equinor tjente i snitt over 65 dollar pr fat olje.

– Det som er mest gledelig er det sterke resultatet fra den internasjonale virksomheten, sier Hegge.

100 milliarder kroner inn i kassen

Han opplyser at Equinor aldri noensinne har produsert så mye utenfor norsk sokkel som i dette kvartalet.

Selskapet oppnådde i resultatet en kontantstrøm som tilsvarer over 100 milliarder kroner. På pressekonferansen sier Hegge litt om hva selskapet planlegger å bruke den enorme pengestrømmen på.

– Vi skal gripe mulighetene når de er det, ha en aktiv utbyttepolitikk og redusere gjeld, sier Hegge.

SISTE NYTT

Siste meldinger