NRK Meny
Normal

Økokrim: – Telenor fortalte ikke alt

Søndag hevdet Telenor-sjef Sigve Brekke at Økokrim var kjent med innholdet i den nye redegjørelsen som næringsministeren fikk fra Telenor før helgen. Men det stemmer ikke, ifølge Økokrim.

Marianne Djupesland, førstestatsadvokat i Økokrim

Redegjørelsen som Telenor nylig gikk med til næringsministeren inneholdt ny informasjon, sier førstestatsadvokat Marianne Djupesland i Økokrim.

Foto: Johan B. Sættem

I et intervju med NRK søndag, sa Telenor-sjef Sigve Brekke at Økokrim var kjent med informasjonen som førte til at næringsminister Monica Mæland sparket styreleder Svein Aaser.

Sigve Brekke, konserndirektør i Telenor

Konsernsjef Sigve Brekke sa søndag at Økokrim visste

Foto: Marte Garmann

– I forbindelse med gjennomgangen kom vi over informasjon som er kjent for etterforskende myndigheter, både amerikanske og nederlandske, også Økokrim, sa Brekke i et intervju med NRK Dagsrevyen søndag kveld.

Men det er ikke riktig at Økokrim var kjent med alt, ifølge førstestatsadvokat Marianne Djupesland i Økokrim.

– I det brevet som nå er gått fra Telenor til næringsministeren, er det også andre opplysninger, som ikke ble overlevert i materialet fra Telenor i 2014, sier Djupesland.

Hun vil ikke si hva i redegjørelsen til næringsministeren som ikke var kjent for Økokrim, og viser til at blant annet nederlandske myndigheter etterforsker saken.

– Riktig å få frem at det er ny informasjon

I mars 2014 leverte Telenor en fire-siders redegjørelse om Vimpelcom til Økokrim. Men i den nye redegjørelørelsen som næringsminister Monica Mæland for kort tid siden fikk overlevert fra Telenor, kommer det frem ny informasjon.

Førstestatsadvokaten vil ikke si om det nå er helt sentrale opplysninger som politiet ikke var kjent med.

– Det skal ikke jeg ha noe mening om, men jeg synes det er riktig å få frem at det er ytterligere informasjon ut over det vi ble kjent med i 2014, sier Djupesland.

På spørsmål om hvorvidt Telenor burde kommet med de nye opplysningene til politiet tidligere svarer hun slik:

– Telenor har ingen informasjonsplikt overfor Økokrim, så jeg synes ikke det er naturlig for meg å kommentere det spørsmålet, sier Djupesland.

Telenor: – Alt er kjent

Ifølge Telenor er ikke konsernsjef Sigve Brekke tilgjengelig for kommentar mandag ettermiddag, men selskapet kommenterer saken på denne måten:

«All informasjon vi gikk til statsråd Mæland med er kjent for etterforskende myndigheter.

Saken etterforskes av amerikanske og nederlandske myndigheter.

Som vitne i den pågående etterforskningen mot VimpelCom har Telenor utlevert all informasjon vi har fått pålegg om til Økokrim.

I tillegg har personer i Telenorsystemet avgitt vitneforklaringer til etterforskende myndigheter.»

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger