Obduksjonsrapport: – 13-åringen døde samme dag som hun ble funnet

13-åringen som ble funnet død på hytta i Valdres nyttårsaften døde samme dag, ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten.

13-åring funnet død i Valdres

FUNNET DØD: Her på denne hytta i Valdres ble 13-åringen funnet død. Ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten døde hun samme dag som hun ble funnet.

Foto: Arne Sørenes / NRK

Politiet har tidligere sagt at dødstidspunktet ikke kunne slås fast ut fra den foreløpige obduksjonsrapporten

Men etter det NRK kjenner til konkluderer rapporten med at jenta døde på nyttårsaften - samme dag som hun ble funnet død.

– Døde på nyttårsaften

Rapporten kan ifølge Aftenposten ikke si nøyaktig tidspunktet for når på nyttårsaften 13-åringen døde, men slår fast at dette sannsynligvis skjedde på ettermiddagen eller kvelden.

NRK har vært i kontakt med Rettsmedisinsk institutt, som har utarbeidet rapporten. De henviser videre til politiet.

Ifølge rapporten døde jenta trolig av avmagring, eller sult.

Jentas forsvarer Aasmund Olav Sandland sier til NRK at han ikke kan kommentere innholdet i rapporten, men sier det ikke foreligger opplysninger som motstrider at hun døde 31. desember, dagen moren ringte nødsentralen.

– Dødstidspunktet bekreftes også av kontakten jenta skal ha hatt med sine besteforeldre før hun døde, sier Sandland.

Uåpnede julegaver skapte mistanke

Ifølge VG ble det funnet flere uåpnede julegaver i hytta, noe som førte til at politiet startet undersøkelser av om jenta kunne ha vært død i flere dager. Men ifølge Sandland pliede imidlertid 13-åringen å spare noen gaver til nyttårsaften.

Politiet har siktet moren for omsorgssvikt med døden til følge og for å ha unnlatt å hjelpe jenta.

Da ambulansepersonell kom frem i 19.30-tiden nyttårsaften kveld, reagerte de på at jenta var svært tynn og varslet politiet.

Ifølge morens forsvarer led jenta av alvorlige spiseforstyrrelser.

Morens forsvarer har kalt tiltalen for «absurd».

– Siktelsen fremstår som helt ufattelig for henne. Hun har gjort alt hun kan for å redde datteren. Det har kommet mange henvendelser fra andre om hvordan hun har gjort alt for å få datteren frisk, har Aasmund Olav Sandland tidligere sagt til NRK.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger