Nytt tilbud i Norwegian-streiken

Advokatene til Norwegian og Parat har i fellesskap kommet frem til et nytt tilbud som Parat nå vurderer. Hva som er lagt på bordet vil ingen av partene kommentere.

Norwegians kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik forteller at et nytt tilbud ligger på bordet og at de gjerne tar natten til hjelp til forhandlingene.

Anne-Sissel Skånvik, kommunikasjonsdirektør i Norwegian, forteller at et nytt tilbud nå er på bordet i Norwegian-streiken.

Parat sitter nå og vurderer et tilbud som advokatene til Norwegian og Parat i samarbeid har jobbet frem.

I hele dag har det vært kontakt mellom partene i den nå ti dager lange flystreiken, etter at partene søndag kveld forlot forhandlingsbordet.

– Vi har absolutt et håp om at vi skal komme til en løsning, og det må vi jo. Denne streiken har vart altfor lenge og rammet altfor mange, sier Anne-Sissel Skånvik, kommunikasjonsdirektør i Norwegian.

Tar gjerne natten til hjelp

Skånvik vil ikke si noen ting om innholdet i tilbudet som nå er på bordet, og om det vil bli reelle forhandlinger i løpet av kvelden og natten.

– Hva som blir det videre løpet i kveld skal jeg ikke gå inn på i detalj. Det er klart at vi intenst ønsker å få en slutt på denne streiken og ta vare på passasjerene våre på en bedre måte enn vi har klart den siste uken.

– Kan dere komme til å bruke natten for å bli enige?

– Vi bruker gjerne natten.

Mener Norwegian skaper støy

Kommunikasjonssjefen i Parat kan bekrefte at forhandlingene pågår, men vil ikke komme med noen kommentar til hvor partene står nå.

– Forhandlingsutvalgene sitter nå og prøver å finne løsninger på det som er en svært alvorlig arbeidskonflikt, som ikke bare rammer flere tusen ansatte, men også ti-tusenvis av passasjerer, sier Arve Sigmundstad.

Han sier han vil ha ro om arbeidet som nå pågår.

– Alle lekkasjer til mediene om progresjon og realiteter i de forhandlingene som nå pågår, bidrar bare til å skape støy og forstyrre det skjøre tillitsforholdet som partene er avhengig av for å kunne finne gode løsninger til beste både for ansatte, ledelse og passasjerer. Det er ingen tjent med.

NRK anbefaler

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger