Nytt sydenrush - høstferien er nesten fullbooket

Allerede før årets skolestart hadde mange foreldre sørget for sydentur med barna i høstferien. Reiseoperatører og flyselskap melder allerede nå om nesten helt fulle fly i uke 40 og 41.

Mange av turene til varmere strøk er solgt lang tid før høstferien. Det dårlige sommerværet er noe av årsaken.

KLAR FOR TUR: Mia Pedersen gleder seg til sol og varme i Tyrkia.

– Jeg gleder meg veldig, og skal bade mye og slappe av. Det skal bli godt å komme seg ut av Oslo litt, sier Tobias (11), mens lillesøster Mia finner fram bøtte og spade som hun gjerne vil ha med seg til stranden i Tyrkia.

Mamma Kine Mariell Pedersen gleder seg nesten like mye som barna.

Vi har gifta oss, så dette blir bryllupsreise med barn, smiler hun.

Og så er det veldig godt å ha noe å se fram til etter sommeren, legger hun til.

Tyrkia neste

I uke 40 drar alle fire til Tyrkia. Familien Pedersen på Ulven i Oslo er ikke alene om å dra sørover i høstferien. Ving og Star Tour har knapt opplevd større pågang før - det samme gjelder flyselskapene SAS, Norwegian og Ryanair.

Den norske sommeren har mye av skylda for det voldsomme trøkket både reiseoperatører og flyselskap nå opplever. Men det er ikke bare været. Mange bestiller sydentur i høstferien like etter påske - uavhengig av værutsiktene for den norske sommeren.

Pågang over hele landet

Og pågangen fordeler seg jamt utover hele landet.

– Trønderne og bergenserne er raskest ute med å bestille høstferien, rogalendingene ligger litt etter, men også der begynner det å fylles, sier kommunikasjonsssjef Nora Aspengren i Star Tour til NRK.

– Østlandet har flest avganger i høstferien. Det har vært stor pågang den siste tiden, og destinasjoner som Kypros, Mallorca og Menorca er nesten fulle, sier hun.

Kommunikasjonssjef i Ving, Tonje Løkaas Fossum, forteller om nesten fulle fly sydover i skoleferien allerede før første skoleuke er over.

Mange var tidlig ute

Tonje Fossum

NESTEN FULLT: Tonje Fossum i Ving sier nesten alle turene i høstferien er solgt ut.

Foto: Ving

– Ni av ti reiser er solgt i uke 40 og 41 nå, så de som planlegger charterferie da må regne med at det er svært fullt og vanskelig å få den turen de ønsker. Hele sommeren har vært fantastisk for oss, og etter hvert som været bare fortsatte å være veldig dårlig her hjemme har det bare økt på med bookinger til høstferien, sier hun.

– Vi ser at kundene har vært tidligere ute med å bestille tur til de typiske syden-destinasjonene i år enn i fjor, sier Lasse Sandaker-Nielsen, kommunikasjonssjef i Norwegian til NRK.

Lasse Sandaker Nielsen

MERKER TRYKKET: Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian sier de merker at kundene har vært tidlig ute med å bestille.

Foto: NRK

– Vi har vesentlig høyere belegg i høstferien i år enn i fjor, og for enkelte destinasjoner har vi langt over ti prosents økning i trafikken, sier kommunikasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS Norge.

Han bekrefter det andre aktører sier:

– Folk har helt klart vært tidligere ute med å bestemme høstferien i år.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger