Hopp til innhold

Kjærligheten blomstrer i Fiskeridepartementet

I Nærings- og fiskeridepartementet er det ikke bare sjefen sjøl som har funnet kjærligheten. To av statssekretærene hans er blitt et par. Det betyr at de må skilles, iallfall på jobb.

Veronica Isabel Pedersen og Roy Angelvik

Statssekretærene Veronica Isabel Pedersen (Frp) og Roy Angelvik (Frp) har funnet hverandre på jobb.

Foto: Håkon Jacobsen

Dette uken har fiskeriminister Per Sandbergs feriereise til Iran fått mye oppmerksomhet, blant annet fordi han ikke varslet departementet før han reiste. Tirsdag fortalte han til TV 2 at han er kjæreste med reisefølget sitt, Bahareh Letnes.

Men det er ikke kun Sandberg som har funnet kjærligheten. To av Sandbergs nærmeste politiske medarbeidere i Nærings- og fiskeridepartementet, Roy Angelvik (42) og Veronica Isabel Pedersen (27), har også fått hverandre på kroken. Begge statssekretær for fiskeriminister Per Sandberg i Nærings- og fiskeridepartementet (NFD).

Angelvik har selv bekreftet forholdet mellom de to på Facebook, hvor han skriver:

«I havet finnes det mange vakre individ. Jeg fant mitt på land, men du og du så fin ho e».

Roy Angelvik

Roy Angelvik (Frp).

Foto: Nærings- og fiskeridepartementet

Pedersen ble utnevnt til statssekretær for fiskeriministeren høsten 2017, etter å ha vært politisk rådgiver siden januar samme år. Angelvik er statssekretær for både næringsministeren og fiskeriministeren. Han ble politisk rådgiver i NFD i 2015, og har vært statssekretær siden 2016.

Må adskilles

Som følge av at de to er blitt kjærester, kan de ikke lenger være statssekretær i samme departement. Det bekrefter statssekretær Sunniva Ihle Steinstad (H) ved Statsministerens kontor (SMK).

– Det er ingen skriftlige regler for dette, men er vanlig praksis, ifølge Steinstad.

Statssekretær Sunniva Ihle Steinstad (H) ved SMK

Statssekretær Sunniva Ihle Steinstad (H) ved SMK sier de en av to statssekretærene må flyttes på.

Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen

Dermed fører altså kjærligheten til rokeringer i regjeringsapparatet. Dersom begge skal fortsette som statssekretærer, må en av dem flyttes til et annet departement. I så fall kan det føre til endringer i flere departementer. Hvilke endringer som skjer i kjølvannet av forholdet, er foreløpig ikke kjent.

– Det skjer i statsråd, og vil skje i nær framtid, sier Steinstad.

Det har ikke lykkes NRK å komme i kontakt med Frp-paret.

Parets sjef, fiskeriminister Per Sandberg har den siste uken møtt kraftig kritikk for rolleblanding og regelbrudd etter en ferietur med kjæresten.

LES OGSÅ: Sandberg svarer om Iran-ferien

AKTUELT NÅ