Hopp til innhold

Sandberg: Jeg har nye opplysninger om Orderud-våpenet

Privatetterforsker Tore Sandberg sitter på nye vitneforklaringer om drapsvåpenet i Orderud-saken.

Video nsps_upload_2009_3_25_15_35_3_1626.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Tore Sandberg er tilbake på Orderud gård. Trykk på bildet for å se hva privatetterforskeren mener skjedde på gården.

Tore Per Bakken

Kriminaltekniker Tore Per Bakken viser fra bilder fra drapet på Orderud gård i retten i 2002.

Foto: Fjeldstad, Knut / SCANPIX

I kveldens utgave av Spekter forteller Sandberg at han er meget kritisk til det etterforskningsarbeidet politiet har gjort i Orderud-saken.

- I saksdokumentene så ligger det en rekke opplysninger om at drapsvåpenet skal ha vært i besittelse hos navngitte personer, men politiet har ikke fulgt den linen ut, sier Tore Sandberg.

LES: Anmelder Orderud-etterforskere

Har intervjuet nye vitner

- Jeg finner navn som er omtalt i politidokumenter som politiet ikke har avhørt. Og som vitner forteller til meg har hatt en ganske interessant befatning med drapsvåpenet etter drapene skjedde, hevder Sandberg.

NETT-TV Kl. 20:10: Spekter

Til Spekter kommer mannen som har ledet den tekniske etterforskningen av Orderud-saken, Tore Per Bakken. Der vil han svare på kritikken fra Sandberg.

Jobber for Per og Veronica

På oppdrag fra Per og Veronica Orderud har Sandberg gjort en grundig gjennomgang av politiets etterforskning av Orderud-saken.

Det var på journalistkonferansen SKUP i Tønsberg at privatetterforskeren først kom med nye opplysninger i den 10 år gamle drapssaken. Han mener hendelsesforløpet er helt annerledes enn det politiet har kommet frem til.

Alt om Orderud-saken

Grafikk - Orderud-drapene

Sandberg er kritisk til politiets tegning av kårboligen på Orderud gård. Han

- Tegningen stemmer ikke

Sandberg er svært kritisk til mye av det arbeidet som er gjort i etterforskningen. Han mener tegningen av kårboligen ikke stemmer.

- Det er dører som mangler, trappeløp som går annerledes enn det de har tegnet og en rekke ting som rett og slett ikke stemmer, sier han.

Sandberg peker på et punkt han mener er veldig viktig. Politiet har lagt ut folier i huset for å se om du kan finne fottøyavtrykk.

- Det de der dokumenterer er utelukkende konsentrert om den etasjen hvor de døde ble funnet. Der har de tegnet inn hvor de har lagt folier, hvor de har funnet fottøyavtrykk og identifisert en skotype – de har ikke funnet den aktuelle skoen, men typen sko har de funnet, sier Sandberg.

- Unnlot å presentere resultater

Sandberg sier at politiet har lagt 14 folier i trappeløpet, men i de rapportene Sandberg har hatt innsyn i har han ikke funnet noen resultater av undersøkelsene.

Privatetterforskeren mener politiet har unnlatt å presentere resultatet fordi de ville henlede oppmerksomheten til en etasje som de i sitt bevisbilde ikke ønsker å gi noen oppmerksomhet.

NETT-TV: Spekter

Lyspunkt

AKTUELT NÅ