Nye Norwegian-kanselleringer tirsdag

Konflikten mellom ledelsen og pilotene i Norwegian pågår fortsatt for fullt. Tirsdag må flyselskapet kansellere 13 avganger på grunn av streiken.

Norwegian-fly i halvmørke på Gardermoen

Norwegian er i hardt vær. Fra og med onsdag kan 650 nye piloter bli tatt ut i streik, noe som kan koste selskapet svært mye penger.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Siden lørdag har 70 piloter vært i streik. Hvis selskapet ikke finner en løsning på konflikten, vil 650 piloter bli tatt fra og med onsdag.

Det er samtlige piloter som jobber i datterselskapet Norwegian Air Norway.

Norwegian har hentet inn piloter fra sine andre datterselskaper for å fylle hullene som streiken skaper, men måtte mandag likevel kansellere flere avganger.

Også tirsdag blir avganger kansellert. Totalt er det snakk om 13 stykker, opplyser selskapet til NRK. (Se oversikt nederst i saken.)

Steile fronter

Konflikten, som dreier seg om pilotenes arbeidsvilkår, har hatt steile fronter de siste dagene.

Fagforeningen har anklaget Norwegian-ledelsen for streikebryteri fordi de bruker piloter fra andre deler av konsernet til å fly de rammede rutene.

Ledelsen anklager på sin side pilotene for å bruke sykemelding som ulovlig aksjonsmiddel. De har derfor nektet pilotene egenmeldinger.

Kan ta mye penger

Norwegian kan potensielt tape svært mye penger på streiken. Både på grunn av kansellerte avganger og fordi kunder velger andre selskaper av frykt for at deres avgang skal bli kansellert.

Om morgendagens kanselleringer sier informasjonssjef Charlotte Holmbergh Jacobsson:

– Jeg vil anbefale alle å møte opp til riktig tid på flyplassen. De som blir berørt av streiken, vil få beskjed så fort som mulig av oss. Oppdatert informasjon om enkeltflygninger finner man også på nettsidene våre og «er flyet i rute».

Disse avgangene er kansellert tirsdag:

 1. 07.40 Oslo - Stockholm Arlanda
 2. 08.20 Stockholm Arlanda - Oslo
 3. 08.25 Bergen - Trondheim
 4. 07.10 Bergen - Oslo
 5. 08.30 Oslo - Bergen
 6. 06.50 Bergen - Sandefjord
 7. 08.00 Sandefjord - Bergen
 8. 12.00 Bergen - Oslo
 9. 13.20 Oslo - Bergen
 10. 20.40 Trondheim- Bergen
 11. 07.05 Göteborg - Stockholm Arlanda
 12. 08.30 Stockholm Arlanda – Göteborg
 13. 06.45 Oulu - Helsinki

Les også:

Lyspunkt

AKTUELT NÅ