Nasjonale ID-kort
Foto: Neue Design Studio / NTB scanpix

Nye norske ID-kort

Oppsummert

Det er fortsatt uklart når de nye nasjonale ID-kortene og nye norske pass kommer. Prosjektet har vært utsatt flere ganger. Årsaken til utsettelsene har blant annet vært tilpassing til nye sikkerhetskrav, samt at produksjonen må ut på anbud.

 • Utsetter nye pass og ID-kort

  Nye pass og nasjonale ID-kort skal gi økt sikkerhet, men ingen tør love når de kommer. Etter flere år med forsinkelser og utsettelser, antyder Justisdepartementet nå at de muligens kommer i 2020, men uten å garantere det.

 • Innrømmer dårlig oppfølging

  Justisminister Sylvi Listhaug innrømmer at både Justisdepartementet og Politidirektoratet har sviktet i oppfølgingen av det nye pass-systemet, skriver VG. Det er fortsatt uklart når nye pass med nasjonale ID-kort er klart og hvor stor regningen blir.

 • Nye norske ID-kort forseinka igjen

  Nye nasjonale ID-kort og nye pass kjem ikkje før midt i 2018, noko som inneber nye forseinkingar. Årsaka til den siste utsettinga er tilpassing av nye tryggleikskrav, samt at produksjonen av ID-korta måtte ut på tilbod, skriv DinSide.

 • Nasjonale ID-kort kommer fra 2017

  Regjeringen fremmet fredag et lovforslag som skal sikre innføring av nasjonale ID-kort som vil kunne erstatte passet på reise innenfor Schengen og Europa.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger