Nasjonale ID-kort
Foto: Neue Design Studio / NTB scanpix

Nye norske ID-kort

Oppsummert

Det er fortsatt uklart når de nye nasjonale ID-kortene og nye norske pass kommer. Prosjektet har vært utsatt flere ganger. Årsaken til utsettelsene har blant annet vært tilpassing til nye sikkerhetskrav, samt at produksjonen må ut på anbud.

 • Nye ID-kort i 2020

  Det er lange køar og ventetid ved fleire passkontor på Austlandet. Samtidig skal 141 passkontor over heile landet bli til 78. Ei årsak er at Noreg skal få nasjonale ID-kort til neste år, og passkontor blir slått saman for å betre tryggleiken.

 • Utsetter nye pass og ID-kort

  Nye pass og nasjonale ID-kort skal gi økt sikkerhet, men ingen tør love når de kommer. Etter flere år med forsinkelser og utsettelser, antyder Justisdepartementet nå at de muligens kommer i 2020, men uten å garantere det.

 • Innrømmer dårlig oppfølging

  Justisminister Sylvi Listhaug innrømmer at både Justisdepartementet og Politidirektoratet har sviktet i oppfølgingen av det nye pass-systemet, skriver VG. Det er fortsatt uklart når nye pass med nasjonale ID-kort er klart og hvor stor regningen blir.

 • Nye norske ID-kort forseinka igjen

  Nye nasjonale ID-kort og nye pass kjem ikkje før midt i 2018, noko som inneber nye forseinkingar. Årsaka til den siste utsettinga er tilpassing av nye tryggleikskrav, samt at produksjonen av ID-korta måtte ut på tilbod, skriv DinSide.

 • Nasjonale ID-kort kommer fra 2017

  Regjeringen fremmet fredag et lovforslag som skal sikre innføring av nasjonale ID-kort som vil kunne erstatte passet på reise innenfor Schengen og Europa.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger