Nye angrep på Valla

Høyesterettsadvokat og tidligere statssekretær Berit Reiss-Andersen går til kraftige angrep på Gerd-Liv Vallas lederstil i pressen i dag.

Berit Reiss-Andersen
Foto: Roald, Berit / SCANPIX

  Se intervju med Berit Reiss-Andersen og Øystein Mæland

Den tidligere statssekretæren var en av tre politiske medarbeidere som sluttet i Justisdepartementet fordi de ifølge Dagens Næringsliv ikke lenger orket å samarbeide med daværende statsråd Gerd-Liv Valla.

Reiss-Andersen sier at Valla truet henne med at hun hadde mektige venner da hun mot Vallas vilje sluttet som statssekretær.

Det er snart 10 år siden Reiss-Andersen arbeidet for Valla, og hun sier til Dagens Næringsliv at hun hadde bestemt seg for aldri å gå ut med sin historie, men Yssen-saken fikk henne til å ombestemme seg.

Hun sier at Valla er det vanskeligste menneske hun noen gang har arbeidet sammen med, og at hun går ut med dette fordi Vallas makt er utenfor advokatens arbeidsområde og for at Ingunn Yssen ikke skal stå alene.

- Mange av Yssens erfaringer stemmer med mine, og det er forbløffende at ingen flere vil bekrefte det når det faktisk er sant, sier hun i DN-intervjuet.

Gerd-Liv Valla selv sier til Dagsnytt nå i dag tidlig at hun ikke vil kommentere saken.

Føler seg krenket av Valla

- I konflikt med Valla

Øystein Mæland
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Tidligere statssekretær Øystein Mæland sier til VG at også han har vært i en opprivende personkonflikt med Gerd-Liv Valla.

- Jeg kan bekrefte at jeg gikk av som statssekretær i Justisdepartementet i juni 1997 på grunn av Gerd-Liv Vallas lederstil. Den opplevelsen som Ingunn Yssen beskriver er til å kjenne seg igjen i, for å si det sånn, sier Øystein Mæland til avisen.

Mæland er i dag divisjonsdirektør i psykiatrisk divisjon ved Ullevål universitetssykehus. Valla var den tredje justisministeren han var statssekretær for på 1990-tallet.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger