Ny Yara-sjef får seks millioner i lønn

I tillegg til flere bonuser og kompensasjoner, blir den nye toppsjefen i Yara, Svein Tore Holsether, belønnet med seks millioner kroner i året.

Svein Tore Holsether

Ny konsernsjef i Yara, Svein Tore Holsether, får hel OSLO 20120209. Tidligere administrerende direktør i Sapa, Svein Tore Holsether, under kvartalspresentasjonen til Orkla torsdag.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

I dag ble det kjent at den tidligere konsernsjefen i Sapa, Svein Tore Holsether, tar over ledelsen i gjødselgiganten Yara.

Og styreledelsen i selskapet setter stor pris på den nye konsernsjefen.

– Han får en fastlønn på seks millioner kroner i året. I tillegg vil han få en kortsiktig og en langsiktig bonusordning. Styret vil også kompensere deler av bonusene som han vil miste ved oppsigelsen i Sapa, forteller styreleder i Yara, Leif Teksum.

Holsether har tidligere vært innom selskapene Elkem og Orkla, og tar nå over ledelsen i Yara senest 1. oktober. Han tar dermed over for fungerende konsernsjef Torgeir Kvidal.

Laster Twitter-innhold

– Ung for jobben

Yara-styret hadde opprinnelig pekt ut Hydros konsernsjef til å overta toppjobben i verdens største gjødselselskap. Men Hydro-kandidaten Svein Richard Brandtzæg trakk seg i høst.

Styreleder i Yara legger vekt på to grunner i ansettelsen av Holsether.

– Han har industribakgrunn fra å være konsernsjef i Sapa, som vi mener er veldig relevant for Yara. I tillegg mener vi at han har de menneskelige egenskapene som skal til for å lede et så stort og globalt selskap som Yara er, sier Teksum.

Teksum innrømmer at Holsether også er relativt ung for jobben, men tror at 42-åringen er klar lederstillingen.

Leif Teksum, leder for bedriftsforsamlingen i Hurtigruten asa

Leif Teksum, styreleder i Yara.

Foto: NRK

– De siste årene har han klart å lede en stor og kompleks organisasjon. Til tross for at han bare er vel 42 år, så mener vi at han har en relevant bakgrunn. Og det at han er relativt ung, tror vi kan være en styrke fordi han kan ha et langsiktig perspektiv, sier Teksum.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger