Ny NRK-sjef i dag

Styret i NRK er nå samlet for å avgjøre hvem som etterfølger John G. Bernander som ny kringkastingssjef.

Styremøtet startet kl 12.30 og lederutnevnelsen er første post på agendaen.

Styret kan bestemme seg for å utsette avgjørelsen, slik det gjorde i forrige runde. 

Favorittene regnes for å være distriktsredaktør i NRK Troms og Finnmark, Hans Tore Bjerkaas og sjefredaktør i Bergens Tidende, Einar Hålien.

For første gang kan det komme en sjef med NRK-bakgrunn, hvis en ser bort fra Olav Nilsen som var satt på som midlertidig sjef i påvente av at Einar Førde skulle avslutte sin siste stortingsperiode.

Både Bjerkaas og Hålien har klatret oppover karrierestigen i NRK.

Bjerkaas

Bjerkaas startet sin karriere som journalist i NRK Troms i 1977, hvor han blant annet var programleder for ungdomsprogrammet ”Halvsju”.

Han ble videre redaksjonssjef i fjernsynsavdelingen ved samme distriktskontor før turen gikk til Bergen hvor han fikk stillingen som redaksjonssjef i NRK Hordaland.

I 1992 forsvant han til konkurrenten TV 2. Som programredaktør i oppstartsfasen hadde han ansvaret for drift, budsjett og innkjøp i programavdelingen.

Han hoppet tilbake til NRK, ble distriktssjef i NRK Troms og siden fjernsynsdirektør i hele NRK.

Hovedoppgaven var å hindre at  hans gamle arbeidsgiver TV 2 skulle vokse seg større enn NRK1. Etter tre år gikk han over til jobben som direktør for NRK Kringkasting før han igjen vendte tilbake til NRK Troms.

Haalien

43 år gamle Hålien gjorde kometkarriere i NRK-systemet på 1990-tallet etter jobb som nyhetsreporter og vaktsjef i Dagsnytt-redaksjonen.

Da han ble utnevnt til distriktssjef for NRK Nordland i 1993, ble han den yngste distriktssjefen i NRKs historie.

Deretter gikk turen vestover til tilsvarende jobb i NRK Hordaland, der han ble værende i sjefsstolen et drøyt år før han ble hentet som inn som sjefredaktør Bergens Tidende i 1997.

Under Håliens ledelse har den regionale avisen blitt til et av Norges største mediehus, blant annet med driftingen av lokaltvstasjonen BTV og en styrket nettsatsing gjennom bt.no.

Han står også bak BTs omlegging til tabloidformat høsten 2006.

Hålien har også lang fartstid som fagforeningsrepresentant og fagforeningsleder.

 

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger