Ny Norwegian-avtale gjør det lettere å fly i USA

Norwegian og JetBlue inngår en intensjonsavtale om samarbeid. Samarbeidet vil gjøre det mulig for selskapenes kunder å enkelt bestille videreforbindelser på én og samme reise.

jetBlue

jetBlue flyr over det meste av det amerikanske kontinentet

Foto: Fred Prouser

Det opplyser Norwegian i en melding torsdag. Selskapet inngikk en lignende avtale med Widerøe i januar i fjor, og den første store samarbeidsavtalen av denne typen ble inngått med easyJet i 2017.

Det amerikanske lavprisselskapet JetBlue har et betydelig rutenettverk i USA, Karibia og Latin-Amerika, mens Norwegian kan tilby en rekke transatlantiske ruter og et stort rutenettverk i Europa.

Samarbeidet vil gjøre det mulig for kunder å bestille gjennomgående flyreiser på tvers av begge selskapers rutenettverk. Målet er at gjennomgående billetter vil være tilgjengelig på begge selskapers nettsider.

Geir Karlsen i Norwegian

-jetBlue er en ideell samarbeidspartner for oss, sier Norwegiansjef Geir Karlsen

Foto: Norwegian

– Dette samarbeidet vil gi reisende enda flere valgmuligheter. JetBlue er det største flyselskapet på flere av våre største USA-baser, som New York og Fort Lauderdale, noe som vil gi våre og JetBlues kunder tilgang til et stort rutenett på begge sider av Atlanteren, sier fungerende konsernsjef og finansdirektør i Norwegian, Geir Karlsen.

Bedre service og komfort

"Mint"-klassen ombord i jetBlue

jetBlue har egen businessklassen med seter som kan slås ned til seng på enkelte av flyene.

Foto: jetBlue

JetBlue har en egen businessklasse de kaller «Mint» på enkelte av Airbusflyene. Her er både servicen og komforten bedre enn det Norwegien tilbyr på langdistanserutene med Dreamlinerne. Blant annet er flyene innredet med egen «suiter» i businessklassen der setene blir til senger når de slås ned.

JetBlue er et av de største lavprisselskapene i USA, selskapet frakter mer enn 42 millioner passasjerer i året til over 100 destinasjoner i USA, Karibia og Latin-Amerika.

Robin Hayes i jetBlue

-Dette samarbeidet vil gi reisende større valgmuligheter, sier konsernsjef i JetBlue, Robin Hayes.

Foto: JOE RAEDLE / Afp

–Norwegian og JetBlue deler visjonen om at økt konkurranse og lavere priser gagner kundene, spesielt på transatlantiske ruter dominert av skyhøye priser, nettverksselskaper og allianser. Dette samarbeidet vil gi reisende større valgmuligheter, sier konsernsjef i jetBlue, Robin Hayes.

Klart til sommeren 2020

På de tre knutepunktene New York JFK, Boston og Fort Lauderdale kan Norwegians reisende få tilgang til 60 ruter innad i USA, samt 40 ruter til Karibia og Latin-Amerika.

JetBlues kunder kan fly med Norwegian på flere enn 20 ruter til Europa.

Kunder vil kunne bestille gjennomgående billetter med Norwegian og JetBlue på begge selskapers nettsider i løpet av første halvdel av 2020. Kunder vil da også kunne sjekke inn bagasjen hele veien.

SISTE NYTT

Siste meldinger