NTB: Sandberg benekter å ha takket nei til PST-samtaler

I en tekstmelding til NTB natt til lørdag benekter fiskeriminister Per Sandberg (Frp) TV 2s opplysninger om at han skal ha takket nei til sikkerhetssamtaler med PST.

Per Sandberg og Bahareh Letnes

PÅ ARENDALSUKA: Per Sandberg sammen med sin norsk-iranske kjæreste Bahareh Letnes i Mandal sentrum fredag.

Foto: Espen Sand / NTB scanpix

«Utrolig, hvor tar de det fra???» skriver han i en tekstmelding til NTB klokka 1.03 natt til lørdag.

TV 2 skrev fredag kveld at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) hadde tilbudt Sandberg sikkerhetssamtaler med Sandberg før til sammen fire turer til Kina og Russland. Men ifølge kanalen skal Sandberg ha takket nei til tilbudet.

PST tilbyr rådgivning til regjeringsmedlemmer som skal på turer til såkalte høyrisikoland. Da PST tidligere i år la fram sin årlige trusselvurdering, var spionasje fra Russland og Kina det som ble trukket fram som de største truslene mot norske interesser.

I den åpne trusselvurderingen fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og E-tjenesten, advarer de mot å ta med seg mobilen inn i tre land: Russland, Kina og Iran.

– Aner ikke hvor de tar det fra

På spørsmål om påstandene fra TV 2 ikke stemmer, svarer Fiskeriministeren til NTB:

«NEI, og i likhet med mange andre nyhetsoppslag fra TV 2 og NRK aner jeg ikke hvor de tar det fra??».

Fredag kunne NRK fortelle at Politiets sikkerhetstjeneste, etter det NRK forstår, har startet undersøkelser av Sandbergs kjæreste Bahare Letnes' bakgrunn, og eventuelle bånd til det iranske regimet.

– Brifing med jevne mellomrom

Tidligere har Sandberg sagt til TV2 at foran nesten samtlige reiser, og særlig før reiser til risikoland, er det en brifing.

– Jeg har ikke fått det hver eneste gang vi har vært ute på reise, men vi får det med jevne mellomrom, har Sandberg tidligere sagt til TV 2.

For snart to uker siden returnerte Sandberg fra ferien i Iran, og siden da har det nesten daglig kommet flere opplysninger rundt reisen, Sandbergs forhold til sikkerhet og forholdet til norsk-iranske Bahareh Letnes.

I natt la Sandberg ut et bilde av seg selv og Letnes om at de står sammen, til tross for all kritikken som har kommet den siste tiden.

Vi står til «Dovre faller».

Publisert av Per Sandberg Fredag 10. august 2018

SISTE NYTT

Siste meldinger