NRK Meny
Normal

NSB-sjefen sier streiken får dramatiske konsekvenser på Østfoldbanen

20.000 reisende rammes daglig på Østfoldbanen når streiken trappes opp.

Innstilte tog

Det blir enda flere innstilte tog neste uke.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Uttaket gir en dramatisk situasjon på Østfoldbanen, men det er i streikens natur at den trappes opp hvis man ikke finner en løsning. Jeg kan ikke utelukke ytterligere opptrapping, sier NSB-sjef Geir Isaksen til NRK.

Når streiken trappes opp til å gjelde totalt 118 lokførere lørdag, vil det ikke gå et eneste lokaltog på Østfoldbanen. I tillegg vil det bli innstillinger på lokaltogene i Bergensområdet, og enkelte nattog mellom Oslo og Bergen innstilles.

– Vi må respektere at vår motpart har startet en streik, og tatt ut de lokførerne som nevnes med de konsekvensene det får. Vi har pekt på konstruktive løsninger, men vi må også få med oss lokførerne. Jeg kan ikke alene stanse denne streiken, sier Isaksen.

Han sier partene ikke har hatt formelle samtaler siden streken startet torsdag, da meklingen mellom LO Stat og Spekter startet. Partene er uenige om hvordan det skal settes krav til lokførerutdanningen.

Siden innstillingene skyldes streik, kan ikke NSB sette inn busser for å erstatte togene.

Streiken i Lokomotivmannsforbundet startet torsdag etter at meklingen mellom LO Stat og Spekter, som representerer henholdsvis Norsk Lokomotivmannsforbund og NSB, brøt sammen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger